DVM group
Search
Close this search box.

A DVM group ismét részt vesz a Föld Óráján

A DVM group ismét részt vesz a Föld Óráján

A DVM group idén is csatlakozik a Föld órája (Earth Hour) kezdeményezéshez, amely a klímaváltozás ellen küzd és a fenntartható környezetvédelem iránti elkötelezettséget hirdeti. A környezettudatossági tanácsadással is foglalkozó cégcsoport saját üzemeltetésű épületeiben a Föld Óráján lekapcsolja a világítást, és partnereit, munkatársait is a kezdeményezéshez való csatlakozásra bátorítja. Az akció 2017-ben március 25-én szombaton, helyi idő szerint 20:30 és 21:30 között kerül megrendezésre.

A Föld órája a WWF (Természetvédelmi Világalap) klímavédelmi kezdeményezésére indult, és egyik leglátványosabb eleme, hogy 2007 óta minden márciusban egy órára kialszik a díszvilágítás a világ legtöbb nagyvárosában. A mozgalom több mint tíz éve buzdítja arra a városokat, az üzleti életet, az oktatási intézményeket, szervezeteket és az egyéneket világszerte, hogy egy szimbolikus, közös gesztussal egy órára kapcsolják le a világítást, hogy így hívják fel a figyelmet a klímaváltozás elleni küzdelemre. A WWF adatai szerint tavaly minden eddiginél több, 178 ország csatlakozott az akcióhoz. A mozgalom 60+ jelképe pedig arra biztat mindenkit, hogy ne csak a Föld órája 60 percében figyeljen energiafogyasztására, környezetére, hanem egész évben.

A Föld Órájához szombat este fél kilenc és fél tíz között bárki csatlakozhat otthoni fényeinek leoltásával, elektromos gépeinek kikapcsolásával.

Bővebb információ: https://www.earthhour.org/ és http://foldoraja.hu/