DVM group
Search
Close this search box.

Az Eiffel Palace tervezői kapták a 2013-as Reitter Ferenc-díjat

Az Eiffel Palace tervezői kapták a 2013-as Reitter Ferenc-díjat

A Budapest belvárosának újjászületésében kiemelt fontosságú Eiffel Palace, a Horizon Development nagyszabású saját beruházása, már küszöbön álló átadása előtt jelentős elismerésben részesült. Év végén a nagy múltú és ígéretes jövőjű épület építészeti tervezője, Gelesz András, homlokzatának tervezője, Baliga Kornél és a homlokzat kivitelezésének vezetője, Kelecsényi Gergely kapta meg a 2013. évi Reitter Ferenc-díjat.

A hazai értékteremtés és értékőrzés egyik legrangosabb díjával Budapest Ötödik Kerület Önkormányzatának Városfejlesztési, Műemlékvédelmi és Környezetvédelmi Bizottsága olyan kiemelkedő építészek, városrendezők tevékenységét honorálja évente egy alkalommal, akik kimagasló szerepet töltenek be a kerület építészeti arculatának megteremtésében, formálásában, valamint az épített környezet védelmében. Egy évben legfeljebb három személy vagy közösség lehet díjazott.

A díj 19. századi születésű, kiváló mérnök-akadémikus névadója Budapest nagyvárosi jellegének kialakítását tűzte ki céljául. Ugyanez a gondolatiság és szakmai törekvés vezérli az egyedülálló Eiffel Palace projekt résztvevőit – a fejlesztésért felelős Horizon Development-et, valamint a generáltervezést és kivitelezést irányító DVM group-ot – is. A beruházó és partnerei számára – a legendás épület régi, káprázatos szépségének visszaállítása mellett – elsődleges szempont volt a legmodernebb irodaházakra jellemző magas fokú környezettudatosság, így az Eiffel Palace munkálatai kezdetektől a nemzetközi LEED és BREEAM épületminősítési rendszerek szigorú fenntarthatósági követelményei szerint zajlottak. Az épület kettős minősítésével példaértékű lesz a közép-európai fejlesztések sorában.

Az Eiffel Palace a rangos díj megteremtése mögött álló szakmai szándékok gyönyörű szimbiózisa: újjászületett, 19. századi pompájával és újonnan teremtett, 21. századi korszerűségével egyszerre válik az értékőrzés és az értékteremtés első számú hazai képviselőjévé.