DVM group
Search
Close this search box.

Gyermeknapi rajzpályázat – eredményhirdetés

Gyermeknapi rajzpályázat – eredményhirdetés

A DVM group örömmel teszi közzé „Mit csinálnak a felnőttek a munkahelyükön?” c. gyereknapi pályázatára érkezett díjnyertes műveket.
A játék célja az volt, hogy bemutassuk, hogyan látják szüleik, rokonaik foglalkozását és miként képzelik el a munkakörnyezetüket a gyerekek.

A „SZIMBOLISTA” kategória győztese

Fekete Zsombor (4 éves) rajza egyszerre ábrázolhat épületet, és azt körbe ölelő lombos fákat, esetleg tervezőasztalt és a fölé hajoló szakembereket. Legnagyobb varázsa épp abban rejlik, hogy a szabad értelmezés felemelő örömét adja a befogadónak. Az interpretációk sora végtelen: de a körök, háromszögek és négyzetek izgalmas dinamikájából mégis kimagaslik egy bölcs tekintetű gombafej, akit a művész megnyugtató magabiztossággal emel ki a tömegből: ő APA.

 

Az „IMPRESSZIONISTA AKVARELL” kategória győztese

Gál Marcell (5 éves) biztos ecsetvonásokkal érzékelteti a Váci 1 épülettömbjének főbb elemeit. Az üvegfelületeket jelképező alsó kék sáv az égbolt felső kék csíkjával mintegy keretbe foglalja a tetőt megidéző piros téglalapot. Az alkotó második, azonos tárgyú akvarelljén már egy sejtelmesen elfolyó V alak is helyet kap, míg a kompozíció egésze a Rorschach-tesztek izgalmas talányosságát idézi a vászonra.

 

A „WORK-LIFE BALANCE” kategória győztese

Kemény Dóra (5 éves) rajzán az anyafigura -az arcán éteri mosollyal- egyik kezében szivárványszínű irónnal (a kreativitás allegóriája), másikban munkahelyi kávéjával (a éberség attribútuma) áll helyt az irodában. A fejéből kilövellő elmebuborékba a művész saját (és testvére) nevét is odacsempészve tesz merész kinyilatkoztatást az otthon-munkahely határvonalainak elmosódásáról, és arról, hogy a gondolatok bizony a munkahelyen is hazakalandozhatnak a családhoz néha – és viszont.

 

Az „ELSŐ A BIZTONSÁG!” kategória győztese

Valóczki Szabolcs (7 éves) rajzán szakszerűen és tömören demonstrálja, hogy a precíz kommunikáció a biztonságos kivitelezés alapja.
„Mehet!” – kiáltja az elővigyázatos DVM group alkalmazott a figyelmesen összpontosító darukezelőnek, aki „Jó!” felkiáltással nyugtázva emeli csak magasba rejtélyes terhét. A kék égen cikázó madarak röptét követve megpihentethetjük tekintetünket az épület lábához pedánsan támaszkodó DVM group konténeren.

 

Az „ÉLETSZERŰ FOTÓDOKUMENTÁCIÓ” kategória győztese

Fekete Zsófia (7 éves) sokoldalú pályázó, rajzos és legós művei mellett kimagaslott fényképkompozíciója. Már a kellékválasztás is kitűnően mutatja be a DVM group 21. századi szakemberének mindennapjait, aki maximumra tolt audiovizuális ingerek között dolgozik, és pettyegtetett arcszőrzetéből ítélve borotválkozással sem vesztegeti az idejét. A portré elfoglalt alanya a ’multitasking’ elvárásainak megfelelve -fülén telefonnal, nyitott laptop és szakkönyv előtt ülve, tollal jegyzetelve- a virtuális és off-line világból áramló információhalmazok legbővebb metszetére alapozva hozza meg gyors döntéseit.

 

A „REALITY” kategória győztese

Ungvári Hanga (8 éves) precíz részletességgel ábrázolja keresztanyukája eszményi munkakörülményeit: noha a hegyekben álló, feldolgozandó papírmennyiségtől égnek áll a haja, ezt ellensúlyozza az ablakon át beköszönő természet és a monitor legmagasabb technikai színvonala, valamint az asztalon narancssárga keretben álló fotó az alkotóról és öccséről.

 

A „VÁCI 1”kategória győztese

Gál Ábel (9 éves) részletekbe menően modellezte le a DVM group új irodájának helyt adó épületet. A V1 homlokzatán megjelenő cég és épületnév, a jellegzetes üvegportál és az egyterű irodában hangyamód szorgoskodó munkatársak mellett az alkotó nemcsak az üvegfalú tárgyaló kiépítésére és a kávéfőző elhelyezésére ügyelt: helyett kapott az installációban a mellékhelyiségből elégedett arccal távozó építőipari szakember és a plotter mellett türelmesen várakozó mérnök is.

 

A „MINDEN HIBA JAVÍTHATÓ” kategória győztese

Valóczki Bence (9 éves) Hieronymus Bosch-hoz hasonlóan az emberi gyengeségek bemutatását helyezi részletgazdag kompozíciójának fókuszába.
Az alkotó egy építkezés drámai pillanatát ábrázolja megkapó hitelességgel, színműbe illő párbeszédbe sűrítve:
-„Ezt már megint elrontottátok!” – ad őszinte visszajelzést a kivitelezésen „V. László” a 12 tonnás toronydaru tövében tépelődő kollégájának.
–„Úgy látszik” – válaszolja beismerően a lelkiismeretes munkatárs, miközben a torony lábánál a DVM group logózott Mercédeszében békés mosollyal várakozik a sofőr, tudván, hogy csak az hibázik, aki dolgozik.