DVM group
Search
Close this search box.

Gyermekrajz pályázat 2018

Gyermekrajz pályázat 2018

Rajzpályázat – eredményhirdetés

A DVM group 2018-as pályázatán „MI SZERETNÉK LENNI?” témakörben vártuk a gyerekek ötleteit. Az elmúlt évek játékainak folytatásaként idén azt kértük tőlük, mutassák be, mik lennének, ha a világon bármivé válhatnának. Mivel néhány pályázat később érkezett, az eredményhirdetés kissé eltolódott, de az őszi szünet előtt talán jól jön az ünneplés.
Íme a győztesek:

Multitasking kategória

Botár Lili (5 éves)

Lili két foglalkozást is megjelölt, amiket lehet parallel, állatok és emberek között is művelni.
Állatorvosi rendelőjéről így mesélt: “Mivel nagyon szeretem az állatokat, ezért, ha nagy leszek, meg szeretném gyógyítani az összes állatot és a betegségüket”.
Másik ötletével pedig mostani kortársai boldogságát célozza meg: “Ha nagy leszek, fagyit szeretnék árulni a gyerekeknek a fagyiskocsimból, és majd mindig csilingelek, ha van nálam fagyi”.

 

Közösségteremtő kategória

Baráth Bettina (6 éves)

Bettina rendezvényszervező szeretne lenni. A mellékelt képen azt mutatja be, amint egy szülinapi bulit szervezett meg éppen, ahol teljesen természetes, hogy a ház keményéből indul a gyerekcsúszda, virágeső hullik az ünnepeltre, számtalan szebbnél szebb lufiból lehet választani, szívküldi pillangók éneklik a „boldog születésnapot” című dalt és az ünnepeltnek egyszerre több tortája is lehet.

 

Gondoskodó kategória

Gellár Júlia (9 éves)

Julcsi nem a levegőbe beszél, amikor a hörcsögtenyésztői pályára lépést részletezi. Első lépésben bemutatja a főszereplő Falatot. Az ő valós személye adta az ihletet Julcsi hörcsögbirodalmához, ahol a kis lakók izgalmas, új rágcsálóvilágra csodálkozhatnak rá: libikókázhatnak, kártyázhatnak, mászókázhatnak, autózhatnak, ugrálhatnak, medencézhetnek és csúszdázhatnak is.

 

Business kategória

Kemény Dóra (7 éves)

Dóri a jövőjét állatok közt képzeli el. Mivel ezirányú rajongását másoknak is át szeretné adni, ezért kisállatboltot nyitna, ahol azonban csak az igazán felelősségtudó és szeretetteljes gazdijelölteknek adna el a kedvenceiből. Üzleti érzékét mutatja, hogy az árérzékeny vevőkre is gondol: a kék arapapagájt például épp akciós áron kínálja.

 

Jelmezes kategória

Winkler-Veres Zita és Winkler-Veres Bence (3 évesek)

Zita és Bence „Mindegy, csak sisak legyen” című frappáns képük mellé így nyilatkoztak: „Még nem tudjuk, mik szeretnénk lenni, de apa sisakja és mellénye vicces – ha az építészek ilyet hordanak, akkor építészek! Akkor talán Apát is többet láthatjuk…”

 

Szirénázó kategória

Griecs Barnabás (9 éves)

A rajzok alapján Barnabás vágya, hogy megkülönböztető jelzéssel közlekedő járműveken utazva segíthessen az embereken. Tűzoltóként az égő házból is kimentené a bajbajutottakat, rendőrként pedig sötét tekintetű tablók nyomába eredne. A gonosztevők üldözésének nehézségeit is jól érzékelteti: „Á, miért megy ilyen gyorsan?” és „Gyerünk, ne legyetek csigák!” felkiáltásokkal.

 

 

Futurista kategória

Kemény Ádám (5 éves)

Ádám robotlegó-feltaláló szeretne lenni. Két képen is megörökítette, amint a sztereotípiára jellemző, kissé zilált külsejű és egzaltált tekintetű tudós megteremti mindentudó robotját.

 

Részletgazdag kategória

Polányi Anna (8 éves)

Anna lehet, hogy építésvezető lesz. Ennek előtanulmányaként lenyűgöző részletességgel mutatja be egy DVM-es építkezés keresztmetszetét, szakmai és emberi pillanatait. Ceruzarajza felett hosszasan elidőzhetünk, mindig találunk valami új mozzanatot. A vakolókanállal tevékenykedő vagy terhet cipelő dolgozók mellett kiemelt helyet kap egy kávé feletti párbeszéd, amelyből látszik, hogy a jó munkatársak odafigyelnek egymásra. („Hány cukorral? – Kettő.”) A konténer belsejében az emberek az iroda, az információ, a társalgó és a konyha területén dolgoznak vagy épp megérdemelt pihenőidejüket töltik. A dinamikus kompozíció fő alakja azonban kétségtelenül a középen megjelenő építésvezető, aki „Haladjon a munka!” felkiáltással buzdítja kollégáit.

 

A pályaművekhez szívből gratulálunk, a gyerekek jövőjéhez pedig sok sikert kívánunk!