DVM group
Search
Close this search box.

Idén is lesz Föld órája

Idén is lesz Föld órája

A DVM group újra részt vesz a Föld óráján

A DVM group, az építőipari szolgáltatások komplex skáláját nyújtó hazai cégcsoport 2018-ban is csatlakozik a klímaváltozás ellen kampányoló Föld órája (Earth Hour) kezdeményezéshez. A fenntartható környezetvédelmet népszerűsítő globális akció keretében a cégcsoport saját üzemeltetésű épületeiben lekapcsolja a világítást, és munkatársait, üzleti partnereit is a kezdeményezéshez való csatlakozásra buzdítja. A Föld órája idén március 24-én szombaton, helyi idő szerint 20:30 és 21:30 között kerül megrendezésre.

A Föld órája több mint tíz éve bátorítja arra egyéni követőit, valamint városok, cégek, oktatási intézmények, szervezetek képviselőit világszerte, hogy egy szimbolikus, közös gesztussal egy órára kapcsolják le a fényeiket és elektromos berendezéseiket, így hívják fel a figyelmet a klímaváltozás elleni küzdelemre. A Természetvédelmi Világalap (WWF) kezdeményezésére indult akció egyik leglátványosabb eleme, hogy 2007 óta minden márciusban 60 percre a világ legtöbb nagyvárosában lekapcsolják a díszkivilágítást. A mozgalom idei kiemelt témaként a biodiverzitás fontosságára hívja fel a figyelmet, és a föld élővilágának sokszínűségét ünnepelve arra biztatja a sok millió résztvevőt világszerte, hogy ne csak a Föld órája alatt tegyen környezete védelméért és energiafogyasztása csökkentéséért, hanem egész évben.

„Cégünk értékrendjének szerves része a környezettudatosság, melyre minden tevékenységünk során nagy hangsúlyt fektetünk, és másokban is igyekszünk erősíteni a fenntartható gondolkodásmódot akár olyan egyszerű megmozdulásokkal, mint a Föld órájához való csatlakozás. A kezdeményezés nagyszerű lehetőséget nyújt arra, hogy környezetünk megóvására irányítsuk a fókuszt és az ezt támogató apró lépéseket is népszerűsítsük.” – mondta Hornok Edina, a DVM group környezettudatossági részlegének vezetője.

A Föld Órájához szombat este fél kilenc és fél tíz között bárki csatlakozhat otthoni fényeinek leoltásával, elektromos gépeinek kikapcsolásával.

Bővebb információ: https://www.earthhour.org/ és http://foldoraja.hu/