DVM group
Search
Close this search box.

Eiffel Palace

Az épület csodálatos századfordulós atmoszférája harmonikus egységet alkot a modern és környezettudatos újkori kialakítással. Értékteremtő módon valósul meg a stílus és funkcionalitás egyensúlya, melynek köszönhetően elnyerte a LEED Gold és BEEAM Very Good fenntarthatósági minősítéseket, ezzel is felhívva a figyelmet az épület gazdaságos üzemeltetési költségeire.

Az Eiffel Palace, 1893-as eredeti átadási éve idején a Pesti Hírlapnak és a Légrády / Zrínyi nyomdának adott otthont. Az épület, teljes műemlékirekonstrukciót, urbanisztikai, valamint fenntarthatósági szempontokat figyelembe vevő felújítást követően, 2013-ban került újbóli átadásra. Olyan nagy presztízsnek örvendő bérlők választották kereskedelmi központjuknak, mint az Apple, a Magyarországi Brit Kereskedelmi kamara, az MNB, a CBRE, Genesys, és a PwC Magyarország. Továbbá itt található az Eiffel Bistro, a St’Andrea Étterem, az Eiffel Esthetics, Wax in the City stúdiója, valamint egy saját konferenciaközpont, amely akár 400 fő befogadására is alkalmas.

Az épület csodálatos századfordulós atmoszférája harmonikus egységet alkot a modern és környezettudatos újkori kialakítással. Értékteremtő módon valósul meg a stílus és funkcionalitás egyensúlya, melynek köszönhetően elnyerte a LEED Gold és BEEAM Very Good fenntarthatósági minősítéseket, ezzel is felhívva a figyelmet az épület gazdaságos üzemeltetési költségeire. Az épület lobby tere, Gustav Eiffel céljaihoz híven elvarázsolja a látogatókat és a bérlőket egyaránt: az eredeti pillérek felújított állapotukban vezetik a tekintetet egyenesen az épület üveg és acél tetőszerkezetéig úgy, hogy közben hatalmas – nagyságrendileg 100 négyzetméteres – élőfal zöldfelület egészíti ki a látványt.

Mivel UNESCO világörökségi védelem alá esik az épület, adott volt az eredeti struktúra és stílus helyreállítása. Az átépítés során az épület a földfelszín alatt 5 emelet mélységig mélygarázs szintekkel egészült ki. Üveg, acél és öntöttvas dominálja az épületet. Ezt egészíti ki a fehér márvány, világos, fényes, átlátható tereket eredményezve. A szerkezet egyszerre sugall légiességet és stabilitást. Megújultak az eredeti fali majolikák is, melyek körbefutó perzsa ornamentikával árnyalják a komplex belső látványvilágot a szemnek még befogadható második emeleti szinten.

Az egyes szintek belmagassága a 3 métert is meghaladja, így biztosított a tágasságérzete akár nagyobb dolgozói létszám esetén is. Az épület teljességére jellemző a prémium, magas minőségű kivitelezés és anyaghasználat, a beépített műszaki berendezések megbízhatósága, amely – kompromisszumok nélkül – kiszámíthatóvá és költséghatékonnyá teszi a bérlők számára az üzemeltetést. Az Eiffel Palace számos rangos nemzetközi díjjal büszkélkedhet, amellyel mind a kivitelezést, mind az építészeti tervezést mind a műemlékvédelemi szempontok figyelembevételét honorálták.

Tanúsítványok

LEED Gold, BREEAM Very Good

Total area

14.500 nm

Díjak
  • Az Év Irodája 2014 – Az Év Új Ingatlanfejlesztése és Az Év Legzöldebb Projektje
  • European Property Awards 2015 – Highly Commended Office Building
  • FIABCI XVI. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat 2014 – Az Irodaház kategória 1. helyezettje