DVM group
Search
Close this search box.

Monori Center

A tervezői elképzelés szerint az eltérő magasságú tornyok (lakótornyok: 37,25 m, diákszálló: 58.85 m), a városrész jelképévé válva, játékos sziluettjükkel gazdagítják a városképet.

A tervezési helyszín a Budapest, X. kerületének Kőbányai út, Mázsa utca, Bihari utca, Jegenye utca és Monori utca által határolt területe, ahol jelenleg többségében földszint + 1 szintes, meghatározóan kis- és nagykereskedelmi, vendéglátói létesítmények találhatóak.

A tervezési programban meghatározott funkciók szerint a földszinten elterülő, két szint magas zárt sorú horizontális „lepény” épületrész a majdani kereskedelmi, szolgáltató, vendéglátó funkcióknak ad helyet, s ezekből nőnek ki a lakó és diákszálló funkciókat magukba foglaló tornyok.

A fővárosi településszerkezeti terv ezen a területen lehetőséget biztosít magasházak telepítésére 65 m magasságig, így a lakóépületek, és a diákszálló három toronyépületben kerülnek kialakításra. A tervezői elképzelés szerint az eltérő magasságú tornyok (lakótornyok: 37,25 m, diákszálló: 58.85 m), a városrész jelképévé válva, játékos sziluettjükkel gazdagítják a városképet.

A belső udvar forgalmi rendjének újragondolásával, és átszervezésével, az udvari forgalom csillapításával, lehetőség adódott egy összefüggő védett „zöld sziget” és gyalogos sétány kialakítására.

A tornyok magassága „organikusan” változik, a távolban húzódó budai hegyek sziluettjét idézve. A lekerekített formák barátságosabb karaktert kölcsönöznek a nagyméretű tömegeknek, melyet a játékosan hullámzó homlokzat tovább erősít. A laposabb kialakítású „lepény” épületrészek intenzív zöldtetőkké, közösségi és privát kertekké és teraszokká alakulva biztosítják az ottlakóknak és a diákoknak a pihenést, kikapcsolódást.

A diákszállóban kávézó, közösségi terek és adminisztráció, valamint a további szinteken 182 szoba kialakítását tervezik. A diákszálló tornyának legfelső két szintjén wellness-fitnesz létesül tetőszinti teraszokkal és tetőkerttel.

A lakótornyokban tornyonként 3-3 irodaegység, illetve a lakóközösség részére 1-1 közösségi tér létesül. A két toronyban összesen 101 lakás készül el úgy, hogy a felső szinteken duplex penthouse lakások lesznek privát zöldtetőkkel, kertekkel.

Mélygarázs

A tervezési területen a térszín alatt, a régi munkagödör helyén, 3 szint mélygarázs, a többi beépítendő területen 1 szint mélygarázs valósul meg, melyek az újonnan létesülő rendeltetésekhez biztosítják épületen belül a szükséges gépkocsi férőhelyeket.

Kereskedelem, szolgáltatás és vendéglátás

Az utcaszinten nagyságrendileg 8.665 m2(nettó) két szintes (földszint + galéria) kereskedelmi, szolgáltató és vendéglátó funkció létesül, melynek épülettömege, a lapostetős nagy épülettömb, léptékében igazodik a környező, meglévő kereskedelmi és vendéglátó épületek tömegéhez, volumenéhez.

Total area

53.000 bruttó nm szintterület

Szolgáltatások

Átadás éve
előreláthatólag 2026-2027