DVM group
Search
Close this search box.

Park Atrium

A megújult belsőépítészeti koncepciót a DVM group Erick van Egeraat holland sztárépítésszel koprodukcióban végezte. A közös munka során a tervezők kiemelt figyelmet szenteltek a természetes anyagok és felületek használatának, a fém és üveg uralta környezetben.

A Park Atrium irodaházat kimagasló minősége és egyedi építészeti megoldásai teszik különlegessé, amellyel ikonikus kortárs műalkotásként is elismerést vívott ki magának. Az épület a VI. kerületben helyezkedik el a felújított Dózsa György úton, szemben a főváros legnagyobb parkjával, a Városligettel. Intelligens épületkarbantartási rendszerének, és optimális elrendezésének köszönhetően az építmény az egyik legköltséghatékonyabb A+ kategóriás irodaház Budapest belvárosában.

Az épületen belül konferenciaközpont és bemutatóterem kapott helyet, illetve kínálatában szerepel eseti jelleggel konferencia terem bérlése is, igény szerint vendégparkolókkal kiegészítve. Összesen 7 db, 14-55 négyzetméteres konferenciaterem és egy több, mint 230 négyzetméter alapterületű nagyterem áll a bérlők rendelkezésére. Kávéházuk, és közösségi kertjük az utcáról betérők számára is nyitva áll. Az épület 4 toronyból és 8 emeletből áll. A tornyok között közvetlen folyosókapcsolat segíti az átjárást. Az épület alatt 3 szintes, 399 parkolóhelyes mélygarázs kapott helyet.

A megújult belsőépítészeti koncepciót a DVM group Erick van Egeraat holland sztárépítésszel koprodukcióban végezte. A közös munka során a tervezők kiemelt figyelmet szenteltek a természetes anyagok és felületek használatának, a fém és üveg uralta környezetben. A fémes tónusok lágyítására melegebb színeket alkalmaztak, illetve természetes növényzet integrálásával tették élettelibbé a környezetet a közösségi használatú terekben, kezdve a lobbival.

A közösségi igények megnövekedésével számolva mindenhol kényelmes, prémium kategóriás bútorzat került elhelyezésre. Kialakításra került továbbá egy új, Városligetre néző kávézó is. Emellett időszerűvé vált az épületen belüli funkciók elhelyezésének újragondolása is, amely a szintenkénti forgalom hatékonyságának javítását szolgálja.

A változtatások tiszteletben tartották az épület eredeti értékeit, – és továbbfejlesztve azt – egy nagyvonalú, elegáns, funkcionálisan kihasználhatóbb és esztétikusabb összképet eredményeztek. Az új megoldások modernebb térkialakítást tettek lehetővé, és a ház számos új szolgáltatási körrel is bővült, mint például az elektromos autók töltésére kiépített parkolók, a kerékpáros infrastruktúra: zuhanyozós öltöző, biciklitároló, valamint a tetőterasz. A megújított épület a meglévő bérlők mellé újakat is bevonzott, így olyan nagymúltú cégek választották székhelyül, mint a Deloitte, ING, NN, DDB, Roche, Egon Zehnder, PSI CRO, Kostal.

Tanúsítványok

LEED Gold minősítésű kereskedelmi belső terek

Total area

23.400 nm