DVM group
Search
Close this search box.

St’Andrea Wine & Sky Bar & Restaurant

Budapest történeti belvárosának gyönyörű tetőteraszán minden az élet szeretetéről szól: szép borok, mesés koktélok, könnyed bárételek, napfény, élőzene, az óriáskerék és a Gellérthegy sziluettje – ragyogás a város fölött. 

St. Andrea Wine & Skybar 

A St. Andrea Wine and Skybar prémium kategóriájú, évszaktól független bár-étterem a belváros egyik legfrekventáltabb helyén, a Vörösmarty téren. A Skybarnak otthont adó Váci 1 impozáns épületét az Unesco a világörökség részeként tartja nyilván, emellett pedig számos építészeti díjjal ismerték el. A grandiózus méretű, központi lokációjú épület tetőteraszán található Skybar különleges kialakításának köszönhetően egész évben várja vendégeit, hiszen a két nyitott körterasz mellett egy eltolható üvegfallal körbevett bár került kialakításra. 

 

A Vörösmarty tér felől külön lifttel megközelíthető, már távolról jól észrevehető St. Andrea Wine & Skybar biztos kézzel vegyíti az elegáns enteriőrt az indusztriális dizájnnal. Az eltolható üvegfallal körülvett térben a puha, kényelmes bútorok exkluzív, mégis otthonos miliőt teremtenek. A látványkonyha és bárpult rézhatású borítása izgalmas kontrasztot képez a bőr könyöklővel.

A pult felett szőlőszemeket idéző, a St. Andrea Wine & Gourmet Bar szőlőfürt-lámpáival rokon gömblámpák meleg hangulatot árasztanak. Az acélgerendák aljára szerelt világító csíkokkal a város fölé futnak ki a Skybar fényei. A nyitott bástyateraszok kültéri loungeként várják a panorámában gyönyörködő turistákat és helyi vendégeket egyaránt. A központi lokáció mellett magas szintű audiovizuális technikával, egyedi kialakítással és különleges gasztronómiai kínálattal büszkélkedő Skybar azonnal privát és céges rendezvények, partnertalálkozók, sajtótájékoztatók, állófogadások közkedvelt helyszínévé vált. 

 

Budapest történeti belvárosának gyönyörű tetőteraszán minden az élet szeretetéről szól: szép borok, mesés koktélok, könnyed bárételek, napfény, élőzene, az óriáskerék és a Gellérthegy sziluettje – ragyogás a város fölött. 

A St. Andrea Wine & Skybar nem csak a budapestiek, hanem a nemzetközi utazók kedvelt találkozóhelye is lett. A bárban készülő signature koktélok, a St. Andrea Borászat válogatott tételei mellett az itt dolgozó csapat felkészültsége, lezsersége és az általuk varázsolt, felejthetetlen hangulat teszik emlékezetessé a Skybarban töltött délutánokat és estéket. 

St. Andrea Restaurant 

Az egyik legszebb magyar borászat, az egerszalóki St. Andrea Borbirtok értékeit továbbgondolva 2015-ben Kovács Attila építész és partnerei életre hívták a St. Andrea Restaurant éttermet. Az étterem az alapítás óta a magyar fine dining meghatározó szereplője, a megbízhatóság, a lezser elegancia és a klasszikus éttermi élmények otthona. Budapest gyönyörű belvárosi műemléképületében, a felújított Eiffel Palace-ban található éttermi tér Eger nagyvárosi visszhangja: szőlőtőkék, palackok és a fényt hozó szőlőszem-lámpák formálják a kifinomult hangulatot. 

A belsőépítész mestermunkát végzett, sikerült egyedi atmoszférát teremtenie, ahol az elegancia otthonosságérzettel, meghittséggel párosul. A falakon a névadó St. Andrea pincészet jelmondatai: „Termőhely + szeretet = nagy bor”, „törekszünk a jónak gyakorlására”. 

Budapest fine dining szegmensének meghatározó étterme, a St. Andrea Restaurant hét éve biztos választás a vendégeknek. 

Skybar

Étterem

Total area

Étterem: 500 m²
Skybar: 450 m²

Szolgáltatások

Átadás éve
2015 (Étterem); 2017 (Skybar)