DVM group
Search
Close this search box.

Új pénzügyi igazgató a DVM groupnál

Új pénzügyi igazgató a DVM groupnál

Az integrált építőipari szolgáltatások területén piacvezető DVM group pénzügyi osztályának vezetésével Szarka Istvánt bízta meg, aki a cégcsoport vállalati pénzügyeinek kezelése, kontrollja és a folyamatok fejlesztése mellett a releváns szolgáltatókkal és partnerekkel való zökkenőmentes kapcsolattartásért is felel. Az új vezető nemcsak a DVM group szakmai és szervezeti fejlődése által generált pénzügyi feladatokat fogja össze, hanem részt vállal a cégcsoport további növekedéséhez szükséges tőkebevonások koordinálásában is.

István 1996-ban diplomázott a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, ezt megelőzően a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán és a Külkereskedelmi Főiskolán is diplomát szerzett. Tanulmányokat folytatott az oslói BI Norwegian Business Schoolon és az Amerikai Egyesült Államok kormányának ösztöndíjával Washington D.C.-ben a Georgetown Egyetemen. Szakmai karrierjét könyvvizsgálóként kezdte, majd projektmenedzseri és adószakértői tapasztalatokat gyűjtött a Deloitte-nál, ahol 6 éven keresztül multinacionális és belföldi cégcsoportok tevékenységét segítette. 2006-tól a magyarországi E.ON csoportnál dolgozott, mint az E.ON Földgáz csoport pénzügyi, treasury és adózási vezetője, majd 2009-től 2018-ig a teljes E.ON Hungária csoport adózási igazgatója, a Magyar Adózási Kompetencia Központ vezetője volt. Ezt követően a TESCO Global Zrt. adózási igazgatói feladatait látta el. A Magyar Könyvvizsgálói Kamara által bejegyzett könyvvizsgáló és okleveles adószakértői végzettséggel is rendelkezik.

„A cégcsoport kimagasló növekedése és a jövőben rejlő további fejlődési potenciál izgalmas és komplex feladatokat tartogat számomra, így nagy várakozással tekintek a közös munkára” – nyilatkozta Szarka István. „Célom, hogy a több mint húsz éves szakmai és vezetői múltammal, a szervezetfejlesztésben és a projektalapú gondolkodásban szerzett hazai és nemzetközi tapasztalataimmal tovább erősítsem a vállalatcsoport pénzügyi folyamatainak és szervezetének hatékony és eredményes működését. Fontos számomra az eredményekhez és a fejlődéshez nélkülözhetetlen, tudást, szellemiséget és csapatot biztosító támogató háttér, melyet a DVM group nyújt.”

„Nagy örömmel üdvözöljük Istvánt új, összetett feladatkörében. Meggyőződésem, hogy cégcsoportunk jelenleg is zajló átalakulása, szervezetfejlesztése és középvállalati ambíciói magasan képzett és kiemelkedően tapasztalt szenior vezetőket igényelnek nemcsak az építőipari, hanem a támogató területeken is.” – hangsúlyozta Sellyey Tamás, a DVM group operatív igazgatója.