DVM group
Search
Close this search box.

Új vezető a Design & Build üzletág élén

Új vezető a Design & Build üzletág élén

A DVM group Design & Build üzletágának vezetésével Malata Gyulát bízta meg, aki a cégcsoport D&B jellegű munkáinak projektszintű irányítása és koordinálása mellett a megrendelőkkel való zökkenőmentes kapcsolattartásért is felel. Mandátuma kiterjed a tervezési, kivitelezési, vállalkozási és fenntarthatósági részlegek együttműködésének hatékonyságnövelésére is, így az információ kellő mélységben és részletességgel jut majd el az adott D&B projektben részt vevő munkatársakhoz.

A DVM group 1995-ben tervezőirodaként indult, és tevékenységi körét hamarosan kiegészítette projektmenedzseri és kivitelezői szolgáltatásokkal is. Az elmúlt több mint két évtized referenciáit tekintve kijelenthető, hogy a cégcsoport Magyarországon elsőként alkalmazta a Nyugat-Európában és a tengerentúlon már bevált design & build szakmai megközelítést. Eszerint a tervezési és kivitelezési folyamatok nem egymást követően, hanem időben eltolva ugyan, de párhuzamosan zajlanak, idő- és költséghatékonyságot eredményezve, valamint megkönnyítve a projektben részt vevő kollégák együttműködését, interakcióját, problémakezelését. A DVM groupnál organikusan alakult ki és vált piacvezetővé az eddig közvetlen partneri irányítás alatt lévő D&B üzletág, melyet az ilyen jellegű alapépületi és fitout projektek egyre növekvő száma, mérete, több tízmillió eurós értéke, valamint az érintett kollégák növekvő létszáma is indokolt.

Malata Gyula építészmérnöki diplomáját 1995-ben szerezte a BME-n. 2004-ig építész tervezőként, majd stúdióvezetőként változatos magyar és multinacionális projekteket vezetett, lakó-, kiskereskedelmi, valamint ipari- logisztikai funkciók megvalósításával. 2004-től 2012-ig saját építészirodájában vezető tervezőként és ügyvezető igazgatóként folytatta szakmai pályafutását. Ebben az időszakban nemzetközi ingatlanfejlesztési tanácsadással bővült tevékenysége kínai és különböző európai projektekben közreműködve. 2012-től egészen a közelmúltig a Daimler AG (Mercedes Benz) kecskeméti gyárépítésében és az azóta eltelt időszak nagyvolumenű ingatlanfejlesztéseiben vett részt vezető beruházói projektmenedzserként.

„A Design & Build megvalósítás az építés történetével egyidős lebonyolítási forma, amely az ipar számos területén a mai napig meghatározó. Az utóbbi időben az építtetők és ingatlanbefektetők részéről egyre nagyobb az igény, hogy a lebonyolítás adminisztratív és szakmai kihívásait, valamint az esetleges kockázatokat előre tervezhető módon egy megfelelően képzett és tapasztalt szervezet részére delegálják. Ezeknek a megrendelői igényeknek a tökéletes megoldására szeretném az elmúlt több mint huszonöt év során összegyűjtött tapasztalatomat a DVM group kiválóan felkészült és tapasztalt csapatával közösen felhasználni. Meggyőződésem, hogy együtt olyan szolgáltatást tudunk nyújtani ügyfeleinknek, amely tovább erősítheti vezető pozíciónkat a hazai piacon és utat nyithat a nemzetközi megrendelők felé is.” – nyilatkozta Malata Gyula.

„Nagy örömmel és várakozással üdvözöljük Gyulát cégcsoportunknál. Személyében olyan szenior szakember került a Design & Build üzletág élére, aki erős projektmenedzseri szemlélettel és komplex látásmóddal koordinálja majd az adott projektben részt vevő munkatársakat, egyúttal hatékonyan tudja képviselni a megrendelő és a DVM group értékeit és érdekeit egyaránt. Csatlakozása egy újabb fontos momentum a cégcsoport középvállalattá történő átalakulásában és szervezetfejlesztésében.” – hangsúlyozta Sellyey Tamás, a DVM group operatív igazgatója.