DVM group
Search
Close this search box.

FENNTARTHATÓSÁGI TANÁCSADÁS

A fenntarthatósági tanácsadás és stratégia fejlesztés biztosítja a környezettudatos irányelvek beépítését a tervezési és kivitelezési folyamatokba, ezáltal energiahatékony, magas komfortszintű épületek jöhetnek létre, ahol produktívabbak a felhasználók, alacsonyabbak az üzemeltetési költségek, és nem utolsó sorban az épület környezetterhelése is mérsékelt. E célok elérése érdekében a DVM group fenntarthatósági tanácsadással foglalkozó részlege az alábbi alapelvek mentén alakítja ki a Partnerei számára legkedvezőbb megoldásokat:

Energiahatékonyság: Az energiahatékonysági stratégiák az energiafelhasználás és a szén-dioxid kibocsátást csökkentésére fókuszálnak. Az energiahatékonysági stratégiák közé tartoznak az energiatudatos építészeti megoldások alkalmazása, a megújuló energiaforrások használata, a hatékony gépészeti és világítási rendszerek, valamint intelligens épületfelügyeleti rendszerek alkalmazása.

Vízhatékonyság: A vízhatékonysági stratégiák célja, hogy csökkentsék az épületekhez kapcsolódó vízfelhasználást. A vízhatékonysági stratégiák közé tartoznak az intelligens öntözőrendszerek, a víztakarékos berendezések, és az esővízgyűjtő és hasznosító rendszerek alkalmazása.

Környezettudatos anyaghasználat: A környezettudatos anyaghasználat célja az építés során felhasznált anyagok környezetterhelésének csökkentése. Ehhez elengedhetetlen az életciklus szemlélet alkalmazása a beépítendő anyagok kiválasztásánál, és minél nagyobb arányban újrafelhasznált vagy újrahasznosított, igazoltan környezetbarát anyagok alkalmazása.

Fenntartható hulladékkezelés: A fenntartható hulladékkezelés célja, hogy csökkentsük az épület kivitelezése és működése során keletkezett hulladék mennyiségét, és növeljük az újrahasznosítás arányát. Ez a meglévő szerkezetek megtartásával, szelektív hulladékkezeléssel, valamint könnyen újrahasznosítható anyagok alkalmazásával érhető el az építés során.

A felhasználók jóllétének és komfortjának biztosítása: Az épületfelhasználók jóllétét és kényelmét biztosító szempontok közé tartozik a megfelelő benapozottság és vizuális komfort, az optimális akusztikai környezet, a megfelelő belső hőkomfort és levegőminőség, a változatos zöldfelületek, valamint az akadálymentesség.

Az építési projektek tervezése során a tervezőknek figyelembe kell venniük a tervezett épület energiahatékonyságát, vízhasználatát, hulladékkezelését, valamint az anyagok környezeti hatásait. Emellett fontos szerepe van az egyéb társadalmi hatásoknak is, például az épület használhatósága különböző felhasználók számára, és az épület környezetének megfelelő kialakítása. A fenntarthatósági tanácsadás célja, hogy az épületek tervezése és kivitelezése során csökkentse a környezetre gyakorolt ​​negatív hatásokat, javítsa az épületek energiahatékonyságát és hosszú távon fenntarthatóvá tegye az épületeket. Ezzel a projekt résztvevői hozzájárulnak a környezetvédelemhez és a fenntartható jövő megteremtéséhez.

A fenntarthatósági tanácsadás keretein belül olyan megoldásokat is nyújtunk ügyfeleink számára, amelyek akár utólagosan is elvégezhetőek. Ilyen például az energiahatékonysági vizsgálat, amely az épület energiafelhasználásának elemzésére, illetve az esetleges energiahatékonysági problémák felderítésére szolgáló módszer. Szakembereink felülvizsgálják az épület teljes energiafelhasználását, beleértve az épület fűtési, hűtési, világítási és egyéb energiafogyasztásait is. A vizsgálat során kollégáink összegzik az energiafelhasználás jellemzőit és meghatározzák a javasolt energiahatékonysági fejlesztéseket.

A megbízóink számára fontos elvárás a minél költséghatékonyabb üzemeltetés; mi pedig javaslatot és megoldásokat nyújtunk számukra energiatakarékossági céljaik eléréséhez.

Írjon nekünk!

Munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

Telefon

+36 1 302 7186

Cím

DVM group HQ
Váci 1 Building

H-1052 Budapest,
Türr István utca 8.

DVM Visual
Mammut I. bevásárlóközpont

H-1024 Budapest,
Lövőház u. 2-4.