DVM group
Search
Close this search box.

Gyermeknapi alkotópályázat 2019

Gyermeknapi alkotópályázat 2019

A DVM group hagyományos, gyereknapi pályázatát idén „állatok lakásai” témában hirdettük meg. Azt kértük, hogy a gyerekek szabadon, képes vagy szöveges formában alkossák meg, hogy hol lakna szívesen az általuk választott állat akár a valóságban, akár képzeletben.

Nagyszerű ötletek születtek, köszönjük a lelkes részvételt! Íme a győztesek:

 

DIZÁJN KATEGÓRIA

Kis-Kovács Mirtill, 6 éves

Variációk

Mirtill a nyúl, a denevér, a hal, az egér és a bagoly számára tervezett egyedi formájú házakat földön, víz alatt és levegőben. Nagy hangsúlyt fektetett a művelődésre, hiszen szinte mindegyik épületben van dedikált könyvtárszoba, és megfigyelhetők az egyedi alvási szokásokhoz tervezett hálószobák is. A nyúl saját maga képére alkotott otthonában az esztétikus design praktikus funkciókat is hordoz: a lábbal, füllel és pamacsfarokkal díszített lak beépített répatárolóval és füstölő kéménnyel is bír. Mirtill még az apró részletekre is odafigyelt, így például a bagoly piros karosszéke mellett kényelmesen leteheti olvasószemüvegét.

 

KUCKÓ KATEGÓRIA

Kemény Ádám, 6 éves

Gombolyagház

Ádám egy barátságos macskakuckót képzelt el, olyat, ami nemcsak kívülről színes gombolyag formájú, de belül is pihe-puha. Mind a főépületet, mind a hozzácsatolt nyári lakot a gömbforma jellemzi, sőt, még a kéménye is kerek. Kívülre további két földalatti bunkerbejáratot tervezett, a felszínen pedig virággal övezett játszóparkot alakított ki, cicáknak tervezett biztonsági hintával. A ház feltételezhető gazdája jobb oldalról kandikál be a kompozícióba, és boldog arckifejezését látva vélelmezhetjük, hogy roppant elégedett minden igényét kielégítő lakhatási körülményeivel.

 

Szálloda kategória

Jasek Szonja, 7 éves
Kutyahotel

Szonja a kutyák számára legóból készített kétszintes, vidám színű szállodát, amely máris tömve van vendégekkel. Számtalan élmény, kozmetika, fodrászat, puha ágy, étkező és wellness szolgáltatás várja az igényes ebeket a falakon belül és a tágas kertben egyaránt.

 

Tengerparti kategória

Dávid Patrik, 7 éves
Cicapalota

Patrik tengerparti palotája tetején periszkóppal felszerelt üvegkupolás kilátóval, oldalt reggelizőterasszal és füves kerttel várja a kikapcsolódni vágyó kiscicákat. A kép azt a – csobbanás előtti – pillanatot örökíti meg, mikor az első lakó már boldogan birtokba vette a vízi csúszdát.

 

Szórakoztató kategória
Jakobicz Nóra, 8 éves
Szórakoztató lak nyusziknak

A művész saját szavaival ekként írta le az idilli környezetet, ahol mindenütt répák nőnek, a nyulak limonádét szürcsölhetnek és hintaágyban is pihenhetnek: „Azért a nyuszit választottam, mert nagyon cuki állat, nekünk is van egy. Szerintem egy ilyen kerti házban jól érezné magát, mert lenne elég helye ugrándozni és játszani.”

 

Biztonság kategória

Kemény Dóra, 8 éves

Madárház

Dóra két oldalról is megrajzolta a madárházát, amely egyszerre etető, költőhely, szállás és menedék. A külső oldalára lógatott tálkákban kívülről is elérhető az eleség és a víz, de az ablakon át már felsejlik a biztonságos benti világ, ahová a bejáratba szálló vendég vezeti át a szemlélőt. A belső térbe érve az újabb étel és italtartó mellett egy tojásokkal megrakott költőhely és egy macskáktól védett helyen szunyókáló madár teszi teljessé az idillt.

 

Luxus kategória
Jakobicz Nándor, 10 éves
Kényelemkedvelő háziállatok

Nándor házában az állatok széles körére gondolt. Az asztal telis-tele van mindenféle finomsággal, fürdősarok és puha alvóhely is rendelkezésre áll. Az építő így írt a művéről: „Kedvenc állataim részére építettem ezt a luxusházat, modern belső kialakítással, tágas játszótérrel. Ebben a házban a kutya, a macska, a süni és a nyuszi is egyaránt jól érezheti magát.”

 

 

Wellness-fitness kategória
Jasek Blanka, 11 éves
A hörcsögöm álomvillája
Blanka Snupy nevű hörcsögének tervezett álomvillát, amiben minden van, amire csak egy hörcsög vágyhat: a lapostévés nappali, a zuhanyzós fürdő és a szagelszívós konyha mellett több hullámcsúszda és degeszre tömött etető várja a szerencsés lakót. Testi ereje megőrzése érdekében a fitt rágcsáló nemcsak a tetőtéri edzőteremben súlyzózhat, húzódzkodhat vagy futókerekezhet, de a kertben is változatos módokon – földön, vízen, levegőben – vezetheti le felesleges energiáit.
A pályaművekhez szívből gratulálunk, az állatoknak kényelmes lakásokat, a gyereknek pedig vidám nyarat kívánunk!