DVM group
Search
Close this search box.

Kétszeres FIABCI díjas a Váci 1

Kétszeres FIABCI díjas a Váci 1

A világ legjobbjának bizonyult örökségvédelem kategóriában, és a kereskedelmi fejlesztések európai rangsorában is elsőként végzett a Váci 1 – a Horizon Development Kft. fejlesztésében, a DVM group tervezésében és kivitelezésében tavaly megújult neoklasszicista palota – a XXV. FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton (FIABCI World Prix d’Excellence Awards). A Váci 1 az első magyar épület a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési pályázatának tizennyolc éves hazai történetében, amely több kategóriában is díjat hozott Magyarországnak.

A nívós ingatlanszakmai megmérettetés nyerteseit 2017. május 16-án jelentették be Andorra la Vellában, a FIABCI 68. Kongresszusán. Az Andorra Park Hotel dísztermében megrendezett neves eseményen többszáz résztvevő jelenlétében, 13 kategóriában díjazták a világ legjobb fejlesztési projektjeit. A párizsi székhelyű nemzetközi szervezet évente megrendezésre kerülő rangos versenyét méltán tekintik az ingatlanszakma Oscar-díjának.

Kovács Attila ügyvezető partner a magántőkéből új életre keltett, és az UNESCO Világörökségi Listáján is szereplő Váci 1 elismerései kapcsán hangsúlyozta: „óriási megtiszteltetés cégünk számára, hogy fejlesztői törekvéseink értékőrző és kereskedelmi értékteremtő potenciálját egyaránt ilyen magas szinten ismerte el a 32 ország 63 tekintélyes szakemberéből álló szakmai zsűri. Külön öröm számunkra, hogy projektünk a díj történetében az első olyan magyar fejlesztés, amely két kategóriában is a nemzetközi mezőny elején végzett.”