DVM group
Search
Close this search box.

Kiss Ida kapta a BCSDH díját

Kiss Ida kapta a BCSDH díját

Díjat adott át a BCSDH – Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (Business Council for Sustainable Development in Hungary), amelyet Vezető nő díj 2022 kategóriában Kiss Ida, a DVM group design directora kapott.

 

2022. október 13-án átadták a BCSDH által meghirdetett Fenntartható jövőért 2022 díjakat, melyet a Vezető nő kategóriában Kiss Ida tervezési igazgató nyert el. A 6 éve megalapított díjat olyan saját szakterületükön túlmutató üzleti vezetők kapják, akik a fenntarthatósági fejlődés elkötelezett megvalósítói és nem csak szervezetükön belül ösztönzik a változásokat, hanem rendszerszintű továbblépésre inspirálják környezetüket.

A pályázat során olyan személyes portfólió került bemutatásra, amelynek elemei a fenntarthatóság jegyében születtek és jövőtudatos példaként láttatják nemcsak a tevékenységet, hanem Kiss Ida személyiségét is. Kiss Ida építészként – kollégáival együttműködve – innovatív és környezettudatos megoldások alkalmazására törekszik és mind a tervekben, mind a létrejött projektekben ezen szemlélet mentén alkot. Nyilatkozataiban, a vele készült interjúkban, előadásokban, kerekasztal beszélgetésekben és podcastokban egy olyan vezető képe rajzolódik ki, aki folyamatosan kutatja az előremutató lehetőségeket a fenntartható fejlődésre és rendszeres tudásmegosztó alkalmakon ezeket kollégái irányába is tovább viszi, majd mindezek beépítésre kerülnek az alkotó folyamatokon keresztül a kész projektekbe.

Korábbi urbanisztikai tanulmányai mentén a városok élhető kialakításával, az építészet és a városi élet környezettudatos összehangolásával is foglalkozott. Így vall erről:

„A városok összetett struktúrák, amelyek nemcsak életünk építészeti és infrastrukturális hátterét biztosítják, hanem vállalkozásoknak és intézményeknek is helyet adnak. Egy város urbanisztikai kialakítása nagymértékben befolyásolja a jólét és a befogadás lehetőségét, amelyek a városlakók jó életminőségének lényegét jelentik” – érvel Kiss.

Az ESG (Environmental, Social, Governance) szemlétet mindennapi munkája során következetesen alkalmazza. Úgy látja, hogy a széles körű figyelmet kapott ESG minősítés a jövő egyik legfontosabb hajtóereje, valamint a fenntarthatósági kérdések jelentős hatással lesznek az ingatlanfejlesztésre. „A rendszerből azonban még hiányzik némi egyértelmű viszonyítási alap, ezért kreatívan alkalmazható. A zöld épületek tanúsítása beépíthető az ESG minősítési rendszerbe, és a hatékony épületállomány részeként jelenthető, amely hozzájárul a szén-dioxid-kibocsátás szempontjából jobb teljesítményhez” – jegyzi meg. „A fenntarthatósági minősítés minden kereskedelmi ingatlanfejlesztés lényeges elemévé vált. Mindazonáltal egy épület tényleges környezetvédelmi teljesítménye és energiahatékonysága nem kapcsolható egyértelműen az épület minősítési szintjéhez, mivel a költségek erősen befolyásolják a műszaki megoldások kiválasztását” – teszi hozzá.

A BCSDH ezzel a díjjal Kiss Ida eddigi szakmai pályafutását és emberi elkötelezettségét méltatta, amely példamutató és nem csak a szűkebben vett környezete elismerésére tarthat számot. Az ünnepélyes díjátadó után Ida így nyilatkozott a közösségi médiában: „Hálás vagyok a lehetőségért, hogy részese lehetek ennek az inspiráló közösségnek, és megtiszteltetés számomra, hogy megkaptam a Fenntartható jövőért Vezető nő díjat.”

 

A BCSDH teljes híre itt olvasható: https://bcsdh.hu/hirek/atadtak-a-2022-es-fenntarthato-jovoert-dijakat/