DVM group
Search
Close this search box.

Csatlakoztunk a Zöld Építés Hetéhez

Csatlakoztunk a Zöld Építés Hetéhez

World Green Building Council (WorldGBC) kezdeményezésére elindított, több kontinensen átívelő Nemzetközi Zöld Építés Hete szeptember 12-16 között kerül Magyarországon megrendezésre. A program során olyan megvalósult beruházásokat nyitottak meg a regisztráló érdeklődők számára, amelyek a fenntarthatóság jegyében születtek és jövőtudatos példaként mutathatók be. Ezen a héten 10 épületet tekinthetnek meg a látogatók, amely kiemelten méltó a szakma és a nagyközönség figyelmére köztük a DVM group tervezésében és kivitelezésében átadott Szervita Square Building-et, amely idén először szerepelt a programban.

A Szervita Square Building Közép- és Kelet-Európa első LEED Platinum minősítésű többfunkciós épülete, amely 14.500 m2 prémium kiskereskedelmi- és irodateret, valamint luxus lakóingatlanokat kínál Budapest szívében. Az ívesen lekerekített formavilágú modern épület szépen illeszkedik történelmi környezetébe. Filigrán üvegfüggöny határolja, ahol az innovatív eloxációs technikával létrehozott finompaneles szerkezet, az általa elnyert egyedi alakzat, és a körkörös tükröződések játszák a főszerepet.

Az épület bemutatását Gellár László vezető tervező és Nagy Orsolya tervező egy vezetett séta alkalmával mutatta be, amelyre a nagy érdeklődésre való tekintettel 2 alkalommal is várták az érdeklődőket szeptember 14-én. A séta a Szervita tér bemutatásával indult, amelynek történelmi vonatkozásai szorosan összefüggenek az épület kialakításával, annak homlokzatával és szerves kapcsolódásával a tér többi műemlék épületéhez. A bejárás az impozáns lobbi térrel, a nemzetközi bérlőkkel büszkélkedő irodákkal, majd a luxuslakásokkal folytatódott, végül a tetőszinten végződött, ahol lélegzetelállító panoráma tárult a látogatók elé.