DVM group
Search
Close this search box.

Környezetvédelmi Világnap

Környezetvédelmi Világnap

1972 óta tartják számon a Környezetvédelmi Világnapot, amely a környezetszennyezés hatásaira hívja fel a figyelmet, és a tudatosság növelésére, valamint a környezet védelmét szolgáló cselekvésekre ösztönöz. Az ENSZ minden évben meghatároz egy központi témát, mely mögé számos vállalat, közösség és kormányzat áll be, hogy programjaikkal, tevékenységeikkel támogassák az aktuális környezetvédelmi ügyet.

Idén a műanyagszennyezés csökkentése a téma: évente mintegy 400 millió tonna műanyaghulladékot termelünk a világon, melynek csupán 9%-át hasznosítják újra, és a hulladék jelentős része ellenőrizetlen szemétlerakókba vagy vízi környezetbe kerül. Holott a körforgásos szemlélet alkalmazásával – tudatosabb felhasználással és újrahasznosítással – jelentősen csökkenthető lenne a hulladékmennyiség, és mérsékelhetők lennének a műanyagszennyezés káros hatásai.

Munkánk során a bontási és építési hulladék szelektív gyűjtésével és újrahasznosításával mi is hozzájárulunk a műanyaghulladék csökkentéséhez és a körforgásos szemlélet népszerűsítéséhez.