DVM group
Search
Close this search box.

Megnyitott a W Budapest az ikonikus Drechsler-palotában

Megnyitott a W Budapest az ikonikus Drechsler-palotában

A W Hotels Worldwide, amely a Marriott Bonvoy 31 rendkívüli szállodamárkát magában foglaló globális portfóliójába tartozik, bejelentette a várva várt W Budapest megnyitását, amely egyúttal a márka magyarországi debütálása. A korábban a Balettintézetnek otthont adó, történelmi Drechsler-palotában, a W Budapest a város forradalmi szívdobogását indítja be, kreatív dizájnnal, eklektikus gasztronómiával és a kozmopolita fővárosból merített társasági szellemiséggel. 

Az UNESCO Világörökség részét képező Andrássy úton, a város legfényűzőbb bevásárlóutcáján található W Budapest 151 stílusos szobával és lakosztállyal, valamint háromféle innovatív gasztronómia koncepcióval várja vendégeit, melyeket Budapest gazdag történelme, kreativitása és sokszínűsége ihlet. 

A W Rome 2021-es megnyitóját követően a W Budapest bemutatja a W Hotels márka új irányát, hihetetlen dizájnt kínálva, egy új szintű és kifinomult, mégis játékos környezetben, amely lényegében összekapcsolja a luxusutazók következő generációját a helyiekkel. 

„A W Hotels debütálása Budapesten óriási mérföldkövet jelent, emellett ikonikus márkánk dizájn-szellemiségének új korszakát jelzi” – mondta George Fleck, a W Hotels alelnöke és globális márkavezetője. „Alig várjuk, hogy vendégeinket összekapcsolhassuk ezzel az időtlen és inspiráló várossal a hívogató, ugyanakkor váratlan dizájn, az különleges gasztronómiai kínálat és a páratlan vendégprogramok révén.” 

Bowler James Brindley (London) és Bánáti + Hartvig (Magyarország) belsőépítészek gondosan restaurálták és újragondolták a Drechsler-palotát, ihletet merítve annak gazdag kultúrtörténetéből és sokrétű identitásából, mint egykori kávéház, közösségi központ és a Magyar Állami Balettintézet épülete, hogy ezekből lenyűgöző dizájn-narratívákat alkossanak. A DVM group (Magyarország), mint a projekt generálkivitelezője, műemléki felújításának- és belsőépítészeti kivitelei terveinek felelőse két és fél év alatt újította fel az évtizedek óta üresen álló, rendkívül rossz állapotú palotát. 

A palota története mellett – az újonnan felhelyezett díszítő elemek révén – a szálloda „második réteg” dizájntörténettel is rendelkezik, amely játékosan egymás mellé helyezi a város két oldalát, Budát és Pestet. A lágy rétegezéstől a fémes rácsozásig – a perspektíva és az izgalom megteremtése érdekében a szálloda nyilvános helyiségeiben és vendégszobáiban a tervezés során olyan tereket hoztak létre, amelyek mindig újabb és újabb mélységeket tárnak fel az ott tartózkodók előtt. 

További ihletet adott a nagy francia reneszánsz városszerte felfedezhető építészeti esztétikája, amely lendületes modernizációhoz vezetett a zöld, korall és mélykék színpaletták, valamint a kortárs, Zsolnay ihletésű csempék, ólomüveg elemek és ékszerek ihlette lámpatestek révén. Magyarország nyüzsgő és eklektikus kulturális szcénája, beleértve a város híres sakkszeretetét és a baletthez való mélyen gyökerező kötődését, szintén megtalálható az új szálloda hangulatában. Mindkettő finom mozdulatait testreszabott sakkfigura-lámpák és monokróm csempézett márványpadló, vagy lágy rózsaszín árnyalatok, ívelt vonalak és a táncforma kecses gördülékenysége által ihletett világítás fejezi ki. Két méltán híres magyarországi kötődésű művész, Harry Houdini és Gábor Zsa Zsa, kreatív víziót adtak a belső tér koncepciójához, ezt tükrök segítségével valósítják meg, amelyek a hollywoodi csillogás optikai illúzióit és nosztalgikus hatását keltik életre. 

Az összefonódó design narratívák jelen vannak a szálloda 151 jellegzetes vendégszobájában, köztük 45 lakosztályban. Az ötödik emelet egyedi fa-központú stílusa rokonságban áll a palota eredeti, helyreállított tetőtervével, míg a szálloda baletthez fűződő kapcsolatát tükrözi a teljesen fekete Extreme WOW lakosztály és a fehér WOW lakosztály, melyek a híres balettmű, a Hattyúk tava előtt tisztelegnek.