DVM group
Search
Close this search box.

Attila 99 Loft

A lakások belsőépítészetére a loft stílus jellemző, nagy átnyitott terekkel, és hatalmas üvegfelületekkel, amelyek tudatosan tágítják a helyiségeket. Világos, tágas, szellős – egy kicsit franciás és natúr-nyers érzettel operáló galériázott lakások kerültek kialakításra, melyekben az összes üveg egyedi tervezésű.

Az Attila úti ház 1938-ban készült el Györgyi Dénes műépítész tanár tervei alapján. Mivel Budapesten kevés épület őrzi munkáját, a felújítás során fontos volt megőrizni az épület eredeti karakterét és stílusát. Egyik különlegessége a háznak, hogy három bejárattal, három lépcsőházzal rendelkezik, ebből adódóan szövevényes belső méretezést, és szinteltolásokat mutat. Megújulása során az építtetők megőrizték ezeket a jellegzetes elemeket, és meghatározó karaktert adtak a belső lépcsőházi tereknek. Az épület nem műemlék, de műemléki területen áll, így a homlokzatát és a külső paramétereit nem lehetett megváltoztatni, csak a Műemlékvédelmi Felügyelőség engedélyével.

A felújítás valójában átépítést jelentett, hiszen az egykori transzformátorháznak 16 luxuslakásos ingatlanként kellett újjászületnie. Minden elvárást sikerült maradéktalanul megvalósítani. Egyedi igény volt például, hogy a lakások saját, közvetlen liftkapcsolattal rendelkezzenek. Így kapott az épülettömb a földszinten lobbit, wellness- és fitnesz részleget, utcáról is vendégeket fogadó éttermet, pékség-kávézót, valamint parkolót, amelynek kialakítása a legnagyobb technikai kihívást jelentette a munka során. A 23 autó számára kialakított parkolót egy teljesen automatizált parkológép működteti.

A külső homlokzat Attila útra néző erkélyeit megszüntették az épület egyedi belső méretei miatt, így egy fehér kőlapokkal fedett egységes és modern stílusú arculat jöhetett létre. A ház valójában egy hatalmas „U” betűt formál, melynek belsejében a lakók számára elérhető kertet alakítottak ki. Ez mind a látványt, mind pedig a fenntarthatósági szempontokat tekintve a tulajdonosok érdekeit szolgálja. A lakók a belső teraszokból üvegtetőkre és a kertre látnak rá, amely igazi oázist biztosít a Várnegyed szélén.

A lakások belsőépítészetére a loft stílus jellemző, nagy átnyitott terekkel, és hatalmas üvegfelületekkel, amelyek tudatosan tágítják a helyiségeket. Világos, tágas, szellős – egy kicsit franciás és natúr-nyers érzettel operáló galériázott lakások kerültek kialakításra, melyekben az összes üveg egyedi tervezésű. A zuhanykabinok, teljes tükör- és üvegfalak, üveg lépcsőkorlátok, okosfóliával ellátott üvegfalszűk lépcsőkön való mozgatása igazi logisztikai bravúrt jelentett.

A végeredmény egy frekventált helyen lévő igazi budai gyöngyszem lett, amely különleges technológiai alkalmazásaival és legmodernebb innovatív megoldásaival szolgálja az itt lakók kényelmét.

Total area

5.500 nm

Díjak

Real Estate Awards – Az Év Lakóingatlan Fejlesztése 2021

Szolgáltatások

Átadás éve
2021