DVM group
Search
Close this search box.

BIF Tower

A 16 szintes épület „A” kategóriás prémium irodaházként újult meg, amely napfényes és elegáns lobbyval, kávézóval fogadja vendégeit és új bérlőit. Az irodaházhoz 80 férőhelyes garázs és felszíni parkoló is tartozik, amely fontos kényelmi szempont.

A ma BIF Zrt. tulajdonában levő Üllői út – Ceglédi utca – Zágrábi utcák által határolt üres terület nagyléptékű ingatlanfejlesztésére 1965-1969 között került sor a Magyar Posta (MP) megbízásából, Kelemen László (UVATERV) Ybl-díjas építészmérnök 1964-es tervei alapján. A monolit szerkezetek mellett (lépcsőházi mag az Üllői úti oldalon; harántfalak, alapozás stb.) jellemzően paneles építési móddal készült.

Az eredetileg postások munkásszállójaként létesült Posta Szálló – új nevén BIF Tower – bontási, felújítási munkái 2021 nyár közepén kezdődtek el, és több, mint másfél éves kivitelezés után, 2023 februárjában történt meg az átadás a megbízó részére.

A bontások végeztével, szükségessé vált az épület funkcióinak és az emeletek kialakításának újragondolása. A korábbi tervekhez képest jelentősen kibővített műszaki tartalom megvalósítására nyílt lehetőség: kiépítésre került a teljes terület új betáplálása, az épület teljesen új gépészeti csatlakozást és hálózatot (víz, csatorna, hűtés-fűtés, szellőztetés) kapott, létrehozásra kerültek az épület és benne dolgozók épségét szolgáló tűzvédelmi rendszerek, új sprinkler-tartályok és gépház, túlnyomásos lépcsőházzal kiegészítve.

Mindez szükséges volt ahhoz, hogy a megrendelő elvárásainak megfelelő, modern kialakítású és költséghatékony üzemeltetésű irodaépületet jöhessen létre. A 16 szintes épület „A” kategóriás prémium irodaházként újult meg, amely napfényes és elegáns lobbyval, kávézóval fogadja vendégeit és új bérlőit. Az irodaházhoz 80 férőhelyes garázs és felszíni parkoló is tartozik, amely fontos kényelmi szempont.

Total area

8.500 nm

Szolgáltatások

Átadás éve
2023