DVM group
Search
Close this search box.

bp

A DVM group integrált építőipari és építészeti szolgáltatásainak egyik büszkesége a British Petrol (bp) új székháza, mely 2020-ban a környezettudatos tervezésnek és belsőépítészetnek köszönhetően kiérdemelte „Az Év Fenntartható Irodája” kategóriagyőzelmet. Ugyanebben az évben Az Év Kivitelező Cége” és „Az Év Belsőépítész Cége” címet egyszerre nyerte el a DVM group.

A DVM group integrált építőipari és építészeti szolgáltatásainak egyik büszkesége a British Petrol (bp) új székháza, mely 2020-ban a környezettudatos tervezésnek és belsőépítészetnek köszönhetően kiérdemelte „Az Év Fenntartható Irodája” kategóriagyőzelmet. Ugyanebben az évben Az Év Kivitelező Cége” és „Az Év Belsőépítész Cége” címet egyszerre nyerte el a DVM group. A bp számára olyan globális üzleti szolgáltatóközpontot képzeltek el a tervező építészek és belsőépítészek, amely egyszerre sugallja az otthonosságot és a nemzetközi cégkultúrát.

Fontos volt, hogy a dolgozók – akik különféle kulturális közegből érkeznek – komfortosan érezzék magukat a számukra létrehozott terekben, és hogy megjelenjen a sokszínűség és közösségi élmény is, mint összekötő kapocs. E szemlélet kiegészült a cég modernizációs és fenntarthatósági céljaival, amelyet a tágas irodaterek, a többfunkciós közösségi terek és elvonulásra alkalmas egyedi vagy csapatmunkára kidolgozott tárgyalók adnak. A megrendelők elvárásként fogalmazták meg brand erősítését mind a vendégterek, mind a munkatársak által igénybe vett irodarészek esetén úgy, hogy bevonásra kerültek az arculati elemek. Alapfeladat volt továbbá, a természetes anyagok és színek felhasználása.

Az eredmény egy letisztult, emberközeli és kényelmes irodaház, ahol a natúr földszínek és a zöld különböző árnyalatai dominálnak, sok-sok élő zöld felülettel, hatalmas üvegablakokkal és – ahol megoldható volt – természetes fénnyel és benapozottsággal. Az irodaépület kiemelkedő módon ötvözi a funkcionális eleganciát, és olyan komplex megoldásokat mutat, amelyet a cégcsoport más országokban lévő irodáiban is alkalmazni lehet.

A budapesti kereskedelmi központ 1800 dolgozó hatékony munkavégzését és kényelmét szolgálja 8 emeleten. A bp kiemelt hangsúlyt fektetett a belsőépítészeti tervezésre is, melyet a DVM egyedileg kifejlesztett szolgáltatásával a Discovery – Workplace Strategy -vel alapozott meg. A Discovery egy olyan speciális munkahelyi kutatás, amely feltérképezi a rendelkezésre álló tereket, vezetői és dolgozói mélyinterjúk során összegyűjti az elvárásokat, és egy egyedi metódus alkalmazásával „lefordítja” belsőépítészeti megvalósításra. A felmérés céltudatos márkastratégia is egyben, ahol felderítésre kerültek például a munkavállalói közlekedési vonalak annak érdekében, hogy a megvalósult irodaterek a designélményen kívül végül funkcionális élményt is nyújtsanak mind az itt dolgozóknak, mind a céghez érkező látogatóknak, vendégeknek, partnereknek.

Tanúsítványok

BREEAM

Total area

20.000 nm

Díjak
  • Az Év Irodája versenyen Az Év Fenntartható Irodája kategória nyertese 2020
  • European Property Awards 2021 – Best Office Interior Hungary

Szolgáltatások

Átadás éve
2020