DVM group
Search
Close this search box.

STEAM Budapest

Új kult-hely Budapest Belvárosában, amely reggeltől késő estig várja azokat, akik a nagyvárosi létet természetesen élik. Az étterem tulajdonosai egy olyan a mai kor igényeire szabott kávéházi hangulatot képzeltek el, ahol az otthonosságé, a baráti és üzleti találkozásoké a főszerep, kozmopolita életérzéssel megfűszerezve.

Ahogyan a Szervita Square Building a DVM portfóliójának – számos nemzetközi díjat is nyert – ékköve, úgy a benne található STEAM étterem a budapesti éttermek ékszerdoboza. A modern épület organikusan illeszkedik a híres szecessziós épületek által meghatározott építészeti környezetbe. Jellegzetességei miatt egyedi: különleges formavilág, könnyed, éteri szerkezet, lágy homlokzatkontúrok és tükröződő felületek állnak össze harmonikus egésszé.

Így első pillantásra talán fel sem tűnnek az épület tiszteletet parancsoló, impozáns méretei: 6 emelet, lobby-földszint és 5 emelet mélygarázs. A díszlamellákkal osztott hatszintes üveghomlokzat, leginkább egy felhőre emlékeztet, amivel változatos hullámzással lép ki a kontúrjából. Az épületet körbeölelő tér, terasz jellegű elrendezést kapott, ahol az épület üveg homlokzata úgy hordozza a Szervita tér összes házát, mint valamiféle emlékezet.

Erre az emlékezetre reflektál a STEAM belső tere, mely a környék feledésbe merült kávéházainak atmoszféráját idézi és az épület modern szecessziós hangulatát ötvözi.

Új kult-hely Budapest Belvárosában, amely reggeltől késő estig várja azokat, akik a nagyvárosi létet természetesen élik. Az étterem tulajdonosai egy olyan a mai kor igényeire szabott kávéházi hangulatot képzeltek el, ahol az otthonosságé, a baráti és üzleti találkozásoké a főszerep, kozmopolita életérzéssel megfűszerezve. Elsősorban bisztró fogásokat kínálnak, mellyel követik az elmúlt évek robbanásszerű gasztronómiai változásait úgy, hogy közben megőrzik az egyes fogások tradicionális voltát – frissességgel, újszerűen, kifinomultan, minőségi alapanyagokkal, szemet gyönyörködtető tálalással.

A hely belsőépítészeti nyelve és anyaghasználata egyszerre sugall letisztultságot, magas minőséget, kellő lazaságot és a részletek tökéletes harmóniáját. A tervezők eljátszottak a szecesszió és art deco áthallásaival, tömegeivel és íves formavilágával. A STEAM esetében a szecesszió (terrakotta tömegek, mintás párnák, teraszon lévő székek Thonet formavilága) és az art deco (márvány asztal betétek, dió, réz kiegészítők) találkozik az indusztriális behatással, amely az ipari mennyezetben és a minimális fa elemekben érhető tetten.

A pult és látványkonyha sötétített barna üveg tömbje, a tetején helyet kapó galériaszinttel finoman egy tömegként jelenik meg a térben. Míg alul ezek a funkciók hengerelt vörösréz burkolatot kaptak, felül a galéria térelhatárolása már egy áttörtebb, anyagában azonos pálcás réz leválasztást kapott. Az enteriőr karakteres vörösréz, terrakotta és dió tónusait az otthonosság érzésének megteremtésére válogatták össze. A földszinten lévő vendégtérben az ültetés szigetszerű, az egyedi tervezésű bársony terrakotta kanapékon kényelmesen telik az idő, a térleválasztást növények biztosítják. A vendégtérben játékosan belógatott buborék lámpák Edison izzói az esti hangulathoz kellemes aláfestést biztosítanak.

Total area

350 nm

Szolgáltatások

Átadás éve
2022