DVM group
Search
Close this search box.

Váci1

A felújítás során kiemelt figyelmet kellett fordítani a műemlékvédelmi szabályok betartására, és az eredeti állapot rekonstrukciójára. A szecessziós Róth Miksa üvegablakok, a szemet gyönyörködtető vörös és fehér márvány domborművek (a girlandok csillogó aranyfüsttel vannak bevonva) és az apró mintákból álló padlómozaikok eredeti szépségükben láthatóak újra.

Budapest történelmi belvárosában elhelyezkedő – eredetileg Alpári Ignác tervei alapján épült – szecessziós irodaház neves világcégeknek ad otthont. A patinás külső, modernizált belső tereket, egybenyitott tágas és napos irodaszinteket, a bérlői igényekhez rugalmasan alkalmazkodó, újragondolt funkcionalitású korszerű lehetőségeket foglal magában. Az épület az UNESCO világörökség része. 1915-ben adták át, majd hosszú ideig, egészen 2005-ig, a Pesti Hazai Első Takarékpénztár és a Budapesti Értéktőzsde épületeként szolgált.

A felújítás során kiemelt figyelmet kellett fordítani a műemlékvédelmi szabályok betartására, és az eredeti állapot rekonstrukciójára. A szecessziós Róth Miksa üvegablakok, a szemet gyönyörködtető vörös és fehér márvány domborművek (a girlandok csillogó aranyfüsttel vannak bevonva) és az apró mintákból álló padlómozaikok eredeti szépségükben láthatóak újra. Az irodaház exkluzív lokációja számos nemzetközi partnert vonzott be már a 2016-os nyitáskor. Első bérlők között olyan cégek találhatók, mint a H&M, a Mastercard, a Cushman & Wakefield, a Szamos Csokoládémanufaktúra, a Play’N GO, a DVM Group, a Hard Rock Café Budapest és a lélegzetelállító panorámával büszkélkedhető St’Andrea Wine & Skybar, amely a 6. emeleti tetőteraszon található.

A felújítás során kiemelt figyelmet kaptak a fenntarthatósági szempontok, melynek köszönhetően a beruházás elnyerte a LEED Gold minősítést. Amellett, hogy példaértékű környezetvédelemi szempontból az irodaépület, valamint a kiskereskedelmi üzletek üzemeltetési költségeit is sikerült gazdaságossá tenni. Az épület energiafelhasználásának csökkentése bérlők és bérbeadó közös érdeke.

A projekt környezettudatos és átgondolt építészeti megoldásaira példa a minősített régiókból származó, újrahasznosított és fenntartható anyagok használata, az alacsony energiafelhasználást biztosító épületfelügyeleti rendszer, a mozgásérzékelők és infraszenzorok, az optimalizált vízfelhasználást biztosító perlátorok, az energiahatékony liftek, a kerékpártárolók, öltözők és zuhanyozók, a zéró CO2 kibocsátás biztosítása, az egészséges klíma, a szelektív hulladékgyűjtés zaj- és légszennyezéskontrol.

Az épület szintjeinek belmagassága 3 méter fölötti, így kényelmes és tágas érzetet keltő irodák kerültek kialakításra. A saroképület irodái benapozottak; a műemlékvédelmi szempontok figyelembevételével az eredeti nyílászárók megtartásra kerülhettek.

Tanúsítványok

LEED Gold

Total area

13.750 nm

Díjak
  • CIJ Awards Hungary 2016 – Best Retail Development,
  • European Property Awards 2016 – Best Commercial Redevelopment (Hungary) és Best Mixed-Use Architecture Award (Hungary),
  • Az Év Irodája 2016 – Az Év Új Ingatlanfejlesztése
  • FIABCI World Prix d’Excellence Awards 2017 – World’s Best Heritage Project Gold és Europe’s Best Commercial Development Gold

Szolgáltatások

Átadás éve
2016