DVM group
Search
Close this search box.

Rólunk írták – Zánkai Erzsébet-tábor megújulása – Octogon Magazin

Rólunk írták – Zánkai Erzsébet-tábor megújulása – Octogon Magazin

A zánkai tábor 1972 óta működik és minden évben közel 3000 gyermek táboroztatását segítette. Ez az évtizedekre visszamenő történet 2019-ben kapott újabb fejezetet amikor nagymértékű átalakításra és modernizálásra került sor. Az eredeti komplexum teljes önállóságú városként funkcionált: saját postahivatala, balatoni kikötőhelye, könyvtára, tábor-múzeuma, különböző adminisztratív és szolgáltató funkciókat ellátó irodái voltak, fodrászattal és vasútállomással, víztoronnyal és szennyvízteleppel is rendelkezett.

A megújult tábor 2021. nyarán nyitott meg újra a gyermekek előtt, Erzsébet táborok néven. Ez Magyarország legnagyobb táboroztatási programja, amelyre a határokon túl élő magyar ajkú gyermekek is jelentkezhetnek. Befogadó kapacitása 3.350 gyermek és 300 fős személyzet számára ideális.

A DVM group a felújításkor mindenképpen azt tartotta szem előtt, hogy a 70-es évek építészeti stílusát megőrzött épületek egységét vigye tovább, ám a legmodernebb anyagok és technológiák felhasználásával.

Zöldi Anna írása az OCTOGON architecture&design magazine-ban: http://www.octogon.hu/epiteszet/atszinezett-hetvenes-evek/