DVM group
Search
Close this search box.

White Raven Sykbar – Hilton Budapest

White Raven Sykbar – Hilton Budapest

A szállodaipar egyik legkülönlegesebb bejelentése az idei évben, hogy hosszú várakozás után megnyitott a budavári Hilton Budapest hotel tetőbárja, a White Raven.

A Danubius Hotels megbízásából a terasz kivitelezési munkáit a DVM group végezte el két ütemben úgy, hogy a pandémia utáni indulás és az átadás között mindössze öt hónap telt el. A logisztikai és munkaszervezési bravúr ideje alatt a szálloda folyamatosan üzemelt és fogadta a vendégeket. Eközben a hotel olyan új födémszerkezetet kapott, amelyhez az acélelemeket a Budai vár aljában elhelyezett 130 tonnás daruval emelték fel, miközben az időjárás viszontagságai nem lassíthatták az építkezést a feszített ütemterv miatt. A végeredmény önmagáért beszél: a panoráma lélegzetelállítóan különleges! Az egész város képeslapszerűen tárul a szemünk elé úgy, hogy az edzett és ragasztott üvegpanelek miatt lebegni látszik a terasz peremén a Mátyás-templom és a Budai vár látképe. A VIP padlózat kialakítása egyedi kőlenyomatos designbeton, a többi terület pedig 60×120 cm-es olasz kerámia lapokkal burkolt. Az épület megerősített villámvédelmet kapott, valamint átépítésre került a körpanoráma miatt az üvegszerkezet egy része is. A kiszolgáló helyiségek, a mosdók és az épületszint belső és külső elemeit, valamint a belsőépítészet kialakítását, az a hoteldizájn-specialista Nathalie Rottenburg tervezte, aki spanyol születésű, de Braziliában nőtt fel és 2015 óta dolgozik együtt a Danubius szállodalánccal. Az ő elképzeléseinek megvalósítását és kivitelezését szintén a DVM group-ra bízták. A beruházás értéke nagyságrendileg egy milliárd forint.

A koktélbár és étterem egyedülálló színfoltja lett Budapestnek, egyúttal újabb turisztikai látnivalóval bővült a kötelező látogatásra javasolt gasztronómiai helyszínek listája.

Néhány érdekes számadat a kivitelezéssel kapcsolatban:

  • a terasz megközelítőleg 400 nm
  • férőhelyek száma: 100 fő
  • 3 lift szolgálja a létesítmény zavartalan működését
  • 68 tonna acél és 58 m3 beton szilárdítja a tetőt

 

További érdekességek a projektről a Portfolio és az Octogon hasábjain:

🔎https://www.portfolio.hu/…/bejartuk-budapest-legujabb…

🔎https://www.octogon.hu/…/vagyakozo-szemezes-pesttel…/