DVM group
Search
Close this search box.

Új munkatér stratéga a DVM groupnál

Új munkatér stratéga a DVM groupnál

Munkatér stratégaként erősíti a DVM Discovery csapatot Nett Kata , aki áprilisban csatlakozott hozzánk, hogy a legfiatalabb szolgáltatásunkat menedzselje. Multinacionális közegben edződött, az első magyarországi szakember-generáció közé tartozik a munkatér kialakítási stratégia területén.

 

Miniinterjúnk következik:

Mivel jól ismered az irodapiacot, a többi cég hasonló szolgáltatásáról szintén hallottál már, hol helyezed el a Discovery-t a szakmai koordinációs rendszerben? Miben más, jobb vagy rosszabb a mi módszertanunk a többinél?

Nagy előnye a DVM-nek, hogy holisztikus szemlélettel tud a projektekhez nyúlni, ami lehetővé teszi, hogy integrált megoldásokat kínáljon. Egy irodában ülnek a tervezők, a projekt managerek, a fit out csapat és én is közvetlenül velük fogok együtt dolgozni. Nem egy független tanácsadóként adom majd át nekik az információkat, amikre az ügyfelekkel jutottam a workshopok során, hanem folyamatosan egyeztetni tudok azokkal az emberekkel, akik a projekt későbbi szakaszaiban elkészítik a terveket. A berendezési verziókat és koncepciókat közösen alakítjuk ki, folyamatos egyeztetésekkel és visszacsatolásokkal, megbizonyosodva arról, hogy hogy az ötletek a tervezőasztalon is és annak idején a valóságban is meg fogják majd állni a helyüket.

Nem elhanyagolható előny a mögöttük lévő tapasztalat, hiszen komoly múlttal rendelkezik a cég irodatervezés és kivitelezés terén. Rengeteg kész, sikeres iroda projektet tudhatnak maguk mögött. Nagy tudás van a birtokukban azzal kapcsolatban, hogy milyen megoldások működnek és mi nem. Emellett a Discovery csapat az elmúlt években nagyon sok munkát fektetett a szervezeti háttér, az irodapiaci trendek, a munkáltatói és a munkavállalói igények találkozásának kutatásába és fejlesztésébe. Ennek eredményeképpen alakult és fejlődött a szolgáltatás folyamatosan, illetve a növekvő piaci igényekre válaszként. Egyre több ügyfél érkezett azzal a megkereséssel, hogy szeretnék jobban megérteni a munkavállalóikat és szeretnének minél jobban reflektálni a kialakítandó irodatereikben ezekre az igényekre. Egyre nagyobb hangsúlyt kap az értékes munkavállalók megtartásának fontossága. Rengeteg kára származik nap, mint a nap a cégeknek az értékes munkaerő elvesztéséből, amire ez a szolgáltatás is például segítséget tud kínálni. Azt gondolom, hogy ha már elkölt egy cég rengeteg pénzt egy költözésre, felújításra, átalakításra, vagy csak egyszerűen felismeri az igényt, hogy valamilyen szintű átszervezésre van szükség, megéri rááldozni még egy minimális erőforrást arra, hogy az átalakítással valóban azt a célt érjék el, amire szükség van. Illetve nem utolsó sorban a megfelelő cél megfogalmazásához is sokszor külső, pártatlan segítség kellhet.

 

Mi a DVM Discovery?

A DVM Discovery módszertan egy olyan platformot teremt, mely bevonja az érintett szereplőket, felszínre hozza a különböző érdekeket, közös megoldást talál, amit utána a tervezésbe is átültet. Felszínre hozzuk és nevesítjük azokat a láthatatlan igényeket, melyek az ügyfél cégkultúrájából, piaci környezetéből, a munkavállalók karakteréből, a munka világának változó trendjeiből és a munkavégzés konkrét folyamataiból állnak össze. A Discovery fázis megelőzi az építészeti koncepció tervezést és kifejezetten az ügyfeleink bevonásáról szól. Valódi képet kapunk így a szervezeti működésről, amely segítségével a tevékenységekre tudunk tervezni, illetve a használók bevonásával empátiát teremtünk, így mindenki magának érezheti a problémát és a megoldást is. Nemcsak megismerjük a szervezetet, de javaslatokat is teszünk a jövőbeni hatékonyabb és kellemes munkaszervezéssel kapcsolatban, illetve képezzük is a munkavállalókat arra, hogy a legjobban használják majd ki a kezükbe kapott lehetőségeket és körülményeket.

Folyamatunkat a design thinking módszertanra alapozva hoztuk létre, melynek fontos eleme a probléma mély megértése – cég tevékenysége, kultúrája, céljai…stb -, amit kutatással, interjúkkal és workshopokkal tudunk a felszínre hozni. A folyamat terméke egy pontosabb építészeti program, amely a hatékony munkavégzéshez szükséges optimális tereket eredményez. A megoldásokat végig közösen keressük, a mi tudásunk és az ügyfél igényeinek kombinálásával. A tervezési program része az új munkavégzési megoldások alkalmazása, mint például az activity based working, hogy a post covid időszak által felmerült igényekre reflektáljunk. Javaslatainkat egyénre szabjuk, miután megismertük a cég kultúráját, elemeztük a szervezetek típusait, generációs összetételét, a munkavégzés típusait.

 

Ezen túlmenően megrendelésre készítünk olyan kézikönyvet is, ami a munkahely stratégiát teljes egészében összefoglalja és hasznos segítséget nyújt ügyfeleink számára.

A cél mindig egy agilis munkakultúra számára teremtett hatékony munkakörnyezet kialakítása, ahol az ügyfél igényei és a munkavállalói élmény és elköteleződés az első.