DVM group
Search
Close this search box.

Újjászületett az Eiffel Palace épülete

Újjászületett az Eiffel Palace épülete

Budapest műemlékvédelmi, urbanisztikai, fenntarthatósági és kivitelezési szempontból is egyedülálló belvárosi fejlesztése, az Eiffel Palace irodaház, 2014. március 20-án hivatalosan is megnyitotta kapuit. A Pesti Hírlap és a Zrínyi Nyomda egykori épülete – fővárosunk megújulásának részeként – 120 év után ismét eredeti pompájában ragyog

A patinás, XIX. századi elemeket és modern technológiai megoldásokat organikusan ötvöző, Bajcsy-Zsilinszky utcai saroképület alapkőletétele és átadása között alig egy év telt el, köszönhetően a Horizon Development és a DVM group összehangolt, kivételes szakmai teljesítményének. Az összesen 14.500 négyzetméternyi bérbeadható területet kínáló 8 szintes belvárosi irodaház már 65%-ban bérlőre talált. Itt kaptak helyet a PwC Magyarország, a Dentons és a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara irodái is.

Az épület által megcélzott kettős környezetvédelmi minősítés (LEED Gold, BREEAM Very Good) Közép-Kelet Európában is példa nélküli. Az épület hatékonysága köszönhető többek között a napkollektorok és a fotovoltaikus rendszer által generált megújuló energiának, az újrahasznosított esővíznek, a csaptelepekbe beépített víztakarékos perlátoroknak, a jelenlét- és mozgásérzékelőknek, az energiatakarékos LED lámpatesteknek, valamint az előre programozható lifteknek és a tetőkertek zöldfelületeinek. Az 5 szintes mélygarázsban találhatóak a kerékpártárolók és a zuhanyozóval ellátott öltözők, és itt tölthetőek fel az elektromos és hibrid autók is. Az átrium dísze az a két emeleten végigfutó növényfal, amely a zöld friss árnyalataival egészíti ki az elegáns bézsek, fehérek és bronzok időtlen harmóniáját.

A jövőért felelős környezeti értékteremtés mellett a történelmi értékek megőrzésére is nagy hangsúlyt fektető Horizon Development a Pesti Hírlap és a Zrínyi Nyomda szellemi és tárgyi örökségét kívánja ápolni nyomdatörténeti válogatásával, és az eredeti nyomdagépek közös terekben való kiállításával. Ez a történelmi háttér – az Eiffel Palace lélegzetelállító átriumával és kovácsoltvas díszeivel – szolgált az ünnepélyes megnyitó helyszínéül.

Elsőként Rogán Antal (Belváros-Lipótváros polgármestere) méltatta a presztízsberuházást, és hangsúlyozta annak a főváros városfejlesztési koncepciójában betöltött fontos szerepét. Kovács Attila (a Horizon Development ügyvezető partnere) és Czár Balázs (a DVM group ügyvezető partnere) az új épület tervezési, fejlesztési és generálkivitelezési folyamatainak részleteibe avatta be a meghívott vendégeket. A megnyitóbeszédeket az Eiffel Palace-t bemutató film premierje, majd egy egész estés, hangulatos exkluzív állófogadás követte.