DVM group
Search
Close this search box.

A DVM group építészeti vizualizációs (ArchViz) csapata külön divízióként folytatja tevékenységét

A DVM group építészeti vizualizációs (ArchViz) csapata külön divízióként folytatja tevékenységét

Az építészeti vizualizáció 2017 óta kiemelt eleme a DVM group integrált építészeti szolgáltatási portfóliójának. A belső projektek egyre növekvő volumene, a nemzetközi piacról érkező sokrétű CGI-igények (render, film, 360° és VR-környezet), valamint a cég idei csatlakozása a Studio Alliance szervezethez mind közrejátszott abban a döntésben, hogy a DVM group egy dedikált ArchViz divíziót hívjon életre.

Az új nagyságrendben megvalósuló és a legújabb technológiákat alkalmazó számítógépes képalkotáshoz a DVM ArchViz egy vadonatúj, nagy kapacitású hardware-parkot állított fel, és új kollégákkal bővítette szakértő csapatát.

Massányi Tibor, a DVM group ügyvezető partnere a bővülés kapcsán hangsúlyozta: “ArchViz művészeink a legjobb üzleti modellt ajánlják. Egyrészt olyan csúcstechnológiával minden részletében tökéletesen kidolgozott, fotórealisztikus, élethű vizualizációkat alkotnak, amelyek Londonban, Párizsban vagy Berlinben is megállják a helyüket, másrészt árképzésükben közép-kelet-európai sztenderdeket követnek. Legyen szó akár teljes alapépületek vagy fit-out munkák életre hívásáról, tevékenységünk részeként a teljes projekt életciklusra piacvezető megoldásokat kínálunk. Integrált szolgáltatási palettánk immár lefedi az építészeti és belsőépítészeti tervezés, az építészeti vizualizáció, a projektmenedzsment, a design & build, a generálkivitelezés és a fenntarthatósági tanácsadás területeit egyaránt. 2021-ben csatlakoztunk a Studio Alliance nemzetközi fit-out szövetséghez, amely lehetőség további kapcsolódási pontokat kínál számunkra megcélzott nemzetközi ügyfélkörünk közvetlen eléréséhez.

A DVM group ArchViz igazgatói pozíciójában Meszes Csanád építészmérnököt, az építészeti vizualizációs csapat eddigi vezetőjét üdvözölhetjük, aki így nyilatkozott az új szerepkörrel kapcsolatos elképzeléseiről: „Az építészeti vizualizáció sokkal többet kínál annál, mint a jelenleg még csak rajzasztalon lévő épületek és enteriőrök pontos jövőbeli képi megjelenítése. HR-szempontból segítségül szolgálhat egy-egy cégek költözésekor az új fizikai környezetre való ráhangolódásra, fontos szerepet játszva a változásmenedzsment érzékeny területeinek kezelésében. Azok a kollégák, akik már az új iroda tervezésénél részesei lehetnek a közös gondolkodásnak, szorosabb érzelmi kötődéssel, erősebb csapatszellemmel és magasabb fokú lojalitással közelítik az új élethelyzetet. A döntéshozatali folyamatok is felgyorsulnak, hiszen az ügyfél, a tervező és a kivitelező cég között létrejön egy közös nyelv, egy azonos értelmezést lehetővé tévő platform. Legutóbbi referenciáink (a bp, a Booking.com, a TransferWise, a Cushman & Wakefield és a Morgan Stanley irodái, illetve a Szervita Square Building teljes alapépületi vizualizációja) rengeteg új felismeréshez, tanulsághoz vezetett minket. Jövőbeli munkáinkban az építészeti vizualizáció terén szerzett komplex tudásunkat kívánjuk kamatoztatni, és olyan részletorientált, tökéletességig kidolgozott építészeti látványterveket, filmeket és virtuális környezeteket létrehozni, amelyekkel mind céges mind privát megrendelőink maximális elégedettségét kiérdemelhetjük.”