DVM group
Search
Close this search box.

Big See díjas a DVM Visual irodája

Big See díjas a DVM Visual irodája

Neves nemzetközi mezőnyben indulva a DVM Visual irodája megnyerte a Big See Interior Design Awards 2023 díját (Workplace kategóriában). Az ünnepélyes díjátadó május 19-20-án lesz Ljubljanában egy szakmai kiállítással egybekötött rendezvényen.

A pályázat során meghatározott szempontok szerint értékelt a zsűri, amelyekből a fenntarthatóságra és az újrahasznosításra került a hangsúly a beadott anyagban.

A kollégáinknak készített 350 négyzetméteres irodánál elvárás volt, hogy flexibilis, gyorsan átszervezhető, többfunkciós egybeteret hozzunk létre, környezetbarát anyagokkal, a meglévő vizesblokk és a mennyezeten lévő gépészeti és sprinkler vezetékek megtartásával. Csak azt bontottuk el, amit műszakilag indokoltnak ítéltünk vagy funkcionálisan nem tudtuk megfeleltetni az új igényeknek.

Cél volt az is, hogy a nagy teljesítményű számítógépek által okozott hőterhelést mérsékeljük az asztalok közé tervezett közvetlen elszívással, csökkentve ezzel is az iroda ökológiai lábnyomát. Koncepció: posztmodern szemlélet és színvilág, 3D tervezés alapelemeinek felhasználása, vibráló, inspiráló, otthonos közeg létrehozása. A vékony fekete vázszerkezet és a közé ékelődő fehér vagy textúrált és színezett felületek a modellezés fázisaira reflektálnak. Csak „valódi” anyagokat használtunk: OSB, tömörfa vagy furnér, fém, beton, tőzeg (akusztikus burkolat). Az irodabelső kialakítása során törekedtünk arra, hogy újrafelhasznált, vagy újrahasznosítható anyagokat használjunk, a dizájn elemeket magyar dizájnerek készítették. Az egyedi kivitelezésű lámpatestek Ungár Fanni dizájner munkái.

 

Projekt oldal: https://bigsee.eu/dvm-archviz-office/