DVM group
Search
Close this search box.

Big See díjas a STEAM Budapest Bistro

Big See díjas a STEAM Budapest Bistro

Közzé tette döntését és eredményt hirdetett a nemzetközi design verseny zsűrije. A STEAM Budapest Bistro megnyerte a Big See Interior Design Awards 2023 díját (Hospitality kategóriában), amelynek ünnepélyes díjátadóját május 19-20-án tartják Ljubljanában egy szakmai kiállítással egybekötött rendezvényen, amely lehetőséget nyújt a további nyertesek megismerésére és a STEAM pályázatának rövid bemutatására is.

A pályázat során meghatározott szempontok szerint értékelt a zsűri, amelyek magukban foglalták a kreativitást, az innovációt, a környezettudatosságot. Ennek alapján ismertettük velük a tervezések során figyelembe vett fontos elemeket.

A Steam Budapest Bistro esetében fontos volt a fenntarthatóság, azonban ezt kritériumot a Szervita Square Bulding épülete önmagában hordozta, így ebben a pályázatban a stílusra, a stílusok találkozásából születő ötvöződésre, és a különleges kialakításra került a hangsúly. A hely belsőépítészeti nyelve és anyaghasználata egyszerre sugall letisztultságot, magas minőséget, kellő lazaságot és a részletek tökéletes harmóniáját.

A tervezők eljátszottak a szecesszió és art deco áthallásaival, tömegeivel és íves formavilágával. A STEAM esetében a szecesszió (terrakotta tömegek, mintás párnák, teraszon székek Thonet formavilága) és az art deco (márvány asztal betétek, dió, réz kiegészítők) találkozik az indusztriális behatással, amely az ipari mennyezetben és a minimális fa elemekben érhető tetten.

A belső téri elemek karaktere az épületével megegyező vonalvezetésű, a modern szecesszió a belső világban is tetten érhető. A pult és látványkonyha sötétített barna üveg tömbje, a tetején helyet kapó galéria szinttel finoman egy tömegként jelenik meg a térben. Míg alul ezek a funkciók hengerelt vörösréz burkolatot kaptak, felül a galéria térelhatárolása már egy áttörtebb, anyagában azonos pálcás réz leválasztást kapott. Az enteriőr karakteres vörösréz, terrakotta és dió tónusait az otthonosság érzésének megteremtéseképp válogatta össze a tervező páros.

A földszinten a vendégtérben szigetszerűen helyezkedik el az ültetés, az egyedi tervezésű bársony terrakotta kanapé elemeken kényelmesen telik az idő, a térleválasztást növények biztosítják. A vendágtérben játékosan belógatott buborék lámpák Edison izzói az esti hangulathoz kellemes aláfestést biztosítanak.

 

Projekt oldal: https://bigsee.eu/steam-budapest-restaurant/