DVM group
Search
Close this search box.

Luxuscsokoládé üzlet az Andrássy úton

Luxuscsokoládé üzlet az Andrássy úton

A DVM group tervezőként és kivitelezőként is segítette a Ghraoui luxuscsokoládé márka zászlóshajó üzletének kialakítását az Andrássy úton, amelynek koncepcióját és belsőépítészetét a Cartier boltjait is tervező francia sztárbelsőépítész, Bruno Moinard alkotta meg.

A megnyitóról a FORBES magazin és a HVG is részletes beszámolót készített. A cikkek az online újságok nevére kattintva teljes terjedelmükben is elolvashatóak.

Magyarországra költöztették a legendás szír csokigyárat
2017. május 12. Forrás: forbes.hu / Szerző: Fekete Emese

Ha Magyarország felkerül a világ luxuscsokoládé-térképére, az egy Szíriából ide költözött kereskedőcsaládnak lesz köszönhető. Jobb, ha megjegyezzük, a Ghraoui egy magyar márka, Damaszkusz és Budapest pedig az Andrássy úton ér össze.

Az Andrássy út 31. szám alatt – srégen szemben az Operával, közvetlenül a Művész kávéház mellett – az utolsó simításokat végzik. A márványpultok még üresek, a falakat borító domborműveket, a mennyezet narancsligetes freskóját és a többi belsőépítészeti finomságot még csak kívülről kukucskálva lehet látni. “A luxus a tökéletességről szól – mondja Bassam S. Ghraoui szír-magyar kettős állampolgárságú gyártulajdonos és cégvezető, a Ghraoui család ötödik generációjának tagja. – Még dolgozunk, hogy minden tökéletes legyen, és várjuk az utolsó engedélyeket, hogy megnyithassunk.”

Ezért nem mond pontos dátumot, de az szinte biztos, hogy júniusban megnyílik a több mint 200 éves kereskedő- és iparos család első külföldi butikja, és az Budapest legelegánsabb sugárútján lesz. A Bruno Moinard francia sztár-belsőépítész által tervezett üzlet a prémium csokoládéboltok mezőnyében is magasra pozicionálja magát. „Ilyen gyönyörű csokoládéüzletet még nem láttam, holott az összeset ismerem a világon” – mondja Bassam (valószínűleg van benne némi elfogultság). TELJES CIKK

 

Ghraoui, a szíriai üzletember, aki csokinagyhatalommá tenné Magyarországot
2017. május 08. Forrás: hvg.hu / Szerző: Gyükeri Mercédesz

A csokoládé nem ismer határokat – vallja Bassam Ghraoui szíriai üzletember, aki a háború elől menekült Magyarországra. És aki, szír-magyar állampolgárként, új hazájában épít több mint 500 embernek munkát adó csokoládégyárat.

„Hadd mutatkozzam be: Bassam Ghraoui vagyok, és a mi csokoládénk a legjobb a világon. A hatvani gyárunk pedig nemsokára benne lesz a 15 legnagyobb között!”

Kevés olyan helyzet van az életben, amikor a fenti bemutatkozás nem tűnik fennhéjázásnak, de amíg a kézrázásra nyújtott jobb kezem mellett a balban egy Coeur de Budapest (Budapest szíve) névre hallgató, félig megevett praliné található, Nutellához szokott ízlelőbimbóim pedig türelmetlenül várják a mogyorós-tejcsokoládés bonbon maradékát, valahogy teljesen természetesnek tűnik a kijelentés. Az már csak hab a képzeletbeli csokitortán, hogy az Andrássy út legújabb butikjában álldogálunk, amelyet a Cartier boltjait is tervező francia sztárbelsőépítész, Bruno Moinard elképzelési alapján alakítottak ki a Ghraoui egyelőre Csepelen készülő csokoládéi számára. TELJES CIKK