DVM group
Search
Close this search box.

KOSTAL

Kiss Ida, a DVM group tervezési igazgatója így nyilatkozott a munkafolyamatról: „A fenntarthatóság kulcselem volt a tervezés során, melynek látványos elemei a saláta-termelő tornyok, a sok növény és a természetes anyagok. Olyan vonzó tereket hoztunk létre, ahol a kollégák otthonosan érezhetik magukat, és inspirálják a közös gondolkodást, ugyanakkor lehetőség van az elmélyülésre és hatékony munkavégzésre is.”

A német multinacionális vállalat új üzleti szolgáltató központjának tervezési és fit-out munkáinak első üteme – mintegy 1.400 négyzetméter – 2023 februárjában készült el. A második ütemben további 1.000 négyzetméter valósul meg. A fenntarthatósági szempontoknak is maximálisan megfelelő iroda kialakításakor kiemelt fontosságot kapott, hogy átadja a vállalat alapvető értékeit és stratégiai céljait: családbarát, emberközpontú és együttműködő. A cég mindenkor törekedett a technológiai újítások használatára és az ügyfélközpontúságra is, amelyeket ebben az új irodában is ötvöztek környezetvédelmi elvárásaikkal.

Kiss Ida, a DVM group tervezési igazgatója így nyilatkozott a munkafolyamatról: „A fenntarthatóság kulcselem volt a tervezés során, melynek látványos elemei a saláta-termelő tornyok, a sok növény és a természetes anyagok. Olyan vonzó tereket hoztunk létre, ahol a kollégák otthonosan érezhetik magukat, és inspirálják a közös gondolkodást, ugyanakkor lehetőség van az elmélyülésre és hatékony munkavégzésre is.” Ezen szempontok figyelembevételével dolgoztak belsőépítész kollégáink és fit-out kivitelező csapatunk is az iroda tervezési folyamata során.

Az iroda belső elrendezése rugalmasan alkalmazkodik a munkavállalók igényeihez. A flexibilis terek kialakítása során figyelembe vették a megrendelő azon kérését, hogy senkinek se legyen dedikált íróasztala és irodája (a HR osztály kivételével). A vezetők így közelebb vannak a közvetlen kollégáikhoz a hatékonyabb kommunikáció érdekében. Ennek eredményeképpen a bejáró munkavállalók dönthetik el, hogy a csapatmunkákhoz melyik tárgyalót, közösségi teret veszik igénybe, vagy egyedül dolgoznak valamelyik csendes zónában, speciális telefonfülkékben. Az irodai design is ezt a szemléletet követi és számos, legmodernebb technológiával felszerelt tárgyalóteremmel támogatja a hibrid munkavégzést.

Az új iroda kialakítása során példamutató módon hasznosították újra a korábbi irodából átvett és felújított bútorokat, íróasztalokat, üvegfalakat és a belső világítás működése is követi az iroda benapozottságát. Mivel a fenntarthatóság szemléletmódja és alkalmazása a KOSTAL alapvető hitvallása, ezért a minimalizált energiafogyasztás és az energia hatékony felhasználása is fontos elvárásként szerepelt a belső terek tervezésekor.

Tanúsítványok

LEED Gold

Total area

2.400 nm