DVM group
Search
Close this search box.

VIZUALIZÁCIÓ

Az építészeti látványtervezés az építészet, a technológia és a design találkozása, amely az épületek és környezetük vizuális megjelenítését foglalja magában. Ez a folyamat lehetővé teszi az építészek számára, hogy a tervezett épületek és terek látványát élethűen prezentálják, még mielőtt azok megvalósulnának.

A vizualizáció során látványtervezőink számítógépes programokat és speciális szoftvereket használnak, amelyek segítségével az építészeti terveket virtuálisan feldolgozzák és élettel teli realisztikus képeket, animációkat és interaktív tartalmakat hoznak létre. Ezek a vizualizációk részletesen megjelenítik az építészeti részleteket, a textúrákat, a fényeket és az árnyékokat, így valósághű képet adnak a tervezett épületről vagy tárgyról.

Képzett tervezőkből, művészekből és fejlesztőkből álló csapatunk lenyűgöző és valósághű 3D látványterveket készít számos iparág számára, beleértve az építészetet, belsőépítészetet, termékvizualizációt és még sok mást. Munkáink léptéke a kézbe vehető termékek vizualizációjától egészen a komplett városrészek bemutatásáig terjed. 

Az építészeti látványtervezés feladata nem pusztán az épület végleges bemutatása. A tervezési folyamat során komoly segítséget nyújthat már az első papírra vetett vázlatoktól kezdve az építészek támogatásában, döntéshozatali folyamataikban. Vizuális visszajelzést ad arról, hogy a tervezés adott fázisában merre lépjenek tovább, akár a formát, akár az anyaghasználatot érintő kérdésekben.

A koncepció első gondolataitól az elkészült állapotig szorosan együttműködünk Ügyfeleinkkel, hogy ötleteiket a lehető legvonzóbb és leghatékonyabb módon keltsük életre.

A tervezők segítésén túl pályázatokon, a hatóságok felé benyújtott anyagokban, és az értékesítési folyamatok során is komoly feladatot viselnek a látványtervek.

Míg kezdetekben ezek a prezentációk állóképekre korlátozódtak, ma már a technológia fejlődése lehetővé tette különböző célokra szánt videók, animációk, interaktív épületbejárások, vagy akár a virtuális valóságba helyezett tartalmak létrehozását is.

A képek mutatják meg legegyszerűbben a tervezett állapotot. Ezek könnyen használhatók akár weboldalakon, nyomtatott formában, ahol egy pillantással tudják az emberek eldönteni, hogy az általuk átadott dizájn, forma, hangulat és történet elnyeri-e a tetszésüket.

A videók már egy sokkal látványosabb formáját képviselik a látványterveknek. Mélyebb történet elmesélését, különböző hangulatok és nézőpontok bemutatását teszik lehetővé, ahol az épület teljes terjedelmében, az alkotó csapat személyiségén, az ő látásmódjukon keresztül, a megrendelői elvárásokat szem előtt tartva jelenik meg mozgásban.

Az interaktív bejárás lehetővé teszi, hogy a szemlélő az általa érdekesnek vélt részeit vizsgálja meg az épületnek, azok funkcióit használatba vegye a digitális térben. Ajtókat nyithat ki, lámpákat kapcsolhat fel és le, használati tárgyakat működtethet, olyan dolgokat próbálhat ki, amik az épület elkészülte után valóban részei lesznek annak.

Ennek egy további lépcsőfoka a virtuális valóság, ahol a szemlélő egy szemüveget a fejére helyezve élheti át az élményt, amit a terv végső formájában nyújtani fog. Az interaktív bejáráshoz hasonlóan igénybe vehető funkciók mellett a beleélés egy olyan további immerziót tesz lehetővé, ami korábban nem látott mélységeket nyújt a digitális prezentációk során.

Írjon nekünk!

Munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

Telefon

+36 1 302 7186

Cím

DVM group HQ
Váci 1 Building

H-1052 Budapest,
Türr István utca 8.

DVM Visual
Mammut I. bevásárlóközpont

H-1024 Budapest,
Lövőház u. 2-4.