DVM group
Search
Close this search box.

Ingatlanpiaci konferenciákon jártunk – Massányi Tibor szakértői szerepkörben

Ingatlanpiaci konferenciákon jártunk – Massányi Tibor szakértői szerepkörben

Az őszi konferenciaszezon az ingatlanszektorban is fontos rendezvényeket hozott, amelyeket a Covid után végre személyes jelenléttel tarthattak a szervezők. Szeptember hónapban két olyan hosszú szakmai múltra visszatekintő programot is megrendeztek, amely kiemelt érdeklődésre tartott számot és teltház előtt beszélgethettek a szakmát érintő kérdésekről a meghívottak és a résztvevők.

Szeptember 15-én az Intercontinental Hotelben tartották a Property Investment Fórum 2022 napját, amelyen a meghívott szakértő előadók pódium beszélgetéseken fejtették ki véleményüket az adott témáról. Az egész napos rendezvény változatos témákat vonultatott fel a makrogazdasági folyamatok, befektetések, a technológia újdonságok, a hotel, az e-kereskedelem és logisztika, a fejlesztések, a finanszírozás, a home office, az üzemeltetés, a retail, a lakáspiac, az alternatív termékek, vagy a marketing és a digitalizáció témáit lefedve.

A DVM group képviseletében Massányi Tibor managing partner osztotta meg gondolatait az irodapiac jövőjéről, a folyamatban lévő és tervezett fejlesztésekről, a meglévő állomány felújításáról és átalakításáról. Szcenáriókat próbáltak elemezni arról, hogy mit jelent az energiaválság a piac ezen szegmensén és előremutató víziókat vázoltak a jövő irodájáról.

Massányi Tibor véleménye szerint ez a mostani válság semmilyen korábbihoz nem hasonlítható. Az élet minden területét érinti: olyan strukturális változásokat hoz magával, amely a cégek költségeinek és alapvető üzleti tevékenységének átgondolását jelenti. Ennek egyik lehetséges megoldása a fenntarthatóbb irodák építése, kialakítása, amelynek a DVM group az egyik úttörője. Az ilyen típusú irodák építése már elkerülhetetlen, az üzemeltetési költségek így tudnak jelentősen csökkenni és ez a leendő bérlők elsődleges irodaválasztási szempontja.

„Azt látom, hogy energiafelhasználás és irodahasználat szempontjából egy sokkal tudatosabb piac formálódik. Összességében azt gondolom, hogy a jövő irodája más lesz, éppen a kényszerűségből, tudatosabb használat és fejlesztés fog kialakulni.” – emelte ki Massányi Tibor.

A Real Estate Beach Conference szintén jelentős szakmai közönség előtt került megrendezésre úgy, hogy a több napos konferenciát balatoni programok színesítették és kötetlen formában kapcsolatápolásra és -építésre is adott lehetőséget.

A konferencia témái is a válság és annak kezelése köré rendeződtek, ki hogyan éli meg változást a saját piacán és mit tesz annak érdekében, hogy csökkentse a változás negatív hatásait? A jelenlévők egyetértettek abban, hogy a bizonytalanság évek óta velünk van és egyre hatékonyabb működésre és üzleti tervek kidolgozására ösztönzi a piaci résztvevőket, mind beruházói, fejlesztői, mind ügyfél oldalról.

Massányi Tibor kiemelte, hogy ebből a válságból is tanulni fogunk, akárcsak a 2008-as krízisből, vagy akár a járvány okozta nehézségekből. Az energiaválság intő jel mindannyiunk számára, hogy a fenntarthatóság irányába még nagyobb lépésekkel kell haladnunk. – zárta gondolatmenetét.

 

Sajtó: https://realista.ingatlan.com/lakas/felelem-es-reszketes-az-ingatlanpiacon-boncasztal-es-kenyes-temak-strandon/

Sajtó: https://www.portfolio.hu/ingatlan/20220920/az-energiavalsag-formalja-az-irodapiacot-milyen-lesz-a-jovo-irodaja-567047